Recensie

31 oktober 2016

Lynne Hanson & The Good Intentions

7 Deadly Spins

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht in eigen beheer

7 Deadly Spins Lynne Hanson Roots 4 Lynne Hanson & The Good Intentions – 7 Deadly Spins Written in Music https://writteninmusic.com

De titel en afbeeldingen op het hoesje gveen enkele, weliswaar stilistische hints naar de inhoud, als je de digipack opent wordt een onheilspellend voorgevoel bevestigd.  Murder Ballads & Reckoning songs luidt het veelzeggende opschrift op de gitzwarte achtergrond.

7 Deadly Spins voert je 25 minuten mee in een donkere, uitzichtloze wereld waar moord en doodslag schering en inslag zijn. De verantwoordelijk voor die onheilstijdingen is Lynne Hanson, de uit Ottawa afkomstige zangeres en bundelde al eerder de krachten met die andere Canadese singersongwriter  Lynn Miles die opnieuw als producer  betrokken is en in twee songs als co-auteur vermeld wordt. In My Mama Said verplaatst Hanson zich in de donkere ziel van een jonge moordenares van een priester die in de cel haar zekere lot, de galg afwacht, zelfs van haar moeder moet ze geen medelijden verwachten “No hope for redemption, her words are ringing in my head”.

Het op slide van Keith Glass evoluerende Run Johnny Run vertelt het relaas van een opgejaagde voortvluchtige. Voor het zo ver is bericht een ‘grave digger’, blijkbaar geen officieel aangestelde kerkhofambtenaar, over zijn morbide bezigheden. De monotone zang met de combinatie van donkere twang en bezwerend orgeltje op de achtergrond versterken de dreigende sfeer.  in Waters Edge wordt er ook in de aarde gewoeld en niet bepaald om iets kostbaars te verstoppen, de snerpende slide is van Tony D. afkomstig.  Cecil Hotel is niet bepaald een vrolijk oord, tussen junkies, hoeren en zwervers zoekt een wanhopige farmer een toevluchtsoord na de moord op een bankier die beslag op zijn ranch legde.

“Black widow there’s no escape, she’s the last bad choice, any man is gonna make” mompelt Hanson over een geslepen, moordzuchtig vrouwmens dat meermaals genadeloos toeslaat in een andere episode van Hansons duivelse verhalen die op een of andere manier toch bijzonder attractief uitdraaien en op onze ongezonde  belangstelling  kunnen rekenen. Levensgevaarlijke maar onweerstaanbare stuff.  1. Gravedigger
  2. Waters Edge
  3. My Mama Said
  4. Cecil Hotel
  5. Black Widow
  6. Run Johnny Run
  7. First One’s Free