×

Recensie

Pop

21 juni 2018

Lump

Lump

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Dead Oceans

Lump Lump Pop 4 Lump – Lump Written in Music https://writteninmusic.com

Mooie nieuwe band dat Lump. Laura Marling en Mike Lindsey van Tunng als muzikale eenheid biedt een veelzijdige verzameling talenten. Hun gelijknamige debuut maakt indruk.

Begin dit jaar kwamen Marling en Lindsey samen om muziek te maken in de studio van Lindsey in Londen. Nou ja, eigenlijk had Lindsey de meeste muziek al klaar en schreef Marling daar teksten bij en maakte daar zanglijnen op. Vervolgens werd alles opgenomen wat nog nodig was en ligt er voor de zomer al een album in de winkels. Wat goed is kan echt snel komen dus.

Dat hun samenwerking een erg fijne is werd gelijk al duidelijk toen een aantal weken geleden Curse Of The Contemporary verscheen. Prachtige song met een geweldige zingende Marling over een mooi elektronisch tegelijk organisch klinkend muzikaal bad. Duidelijk was gelijk dat deze muziek Marling net zo goed ligt als de meer naar folk neigende composities van haar eigen albums. Met Lindsey als muzikale partner naast zich, pakt ze alle ruimte om met haar stem te experimenteren en dat maakt dit album nog bijzonderder.

Het debuut van Lump is met zeven songs maar een korte introductie van waar de band voor staat, maar alle songs zijn zo rijk in verrassende arrangementen en instrumentatie dat dit je volledig ontgaat. En met op het eerste gehoord gelijk al geweldige songs als Late To The Flight, May I Be The Light en Rolling Thunder, het hoogtepunt van het album, maken ze indruk.

Het album voelt als een volledig en rijke collectie songs. De elektronische basis van Lindsey gecombineerd met Marlings goddelijke songlijnen maken Lump tot een van de meest verrassende albums die dit jaar rijk zijn. Absolute aanrader!

PS. Genadeloze afsluiter trouwens dat LUMP is a Product waarbij Marling iedereen voorstelt die aan het album meewerkte.  1. LATE TO THE FLIGHT
  2. MAY I BE THE LIGHT
  3. ROLLING THUNDER
  4. CURSE OF THE CONTEMPORARY
  5. HAND HOLD HERO
  6. SHAKE YOUR SHELTER
  7. LUMP is a PRODUCT