×

Recensie

Alternative

22 juli 2019

Lucette

Deluxe Hotel Room

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Rock Creek

Deluxe Hotel Room Lucette Alternative 3.5 Lucette – Deluxe Hotel Room Written in Music https://writteninmusic.com

Lucette is het alter ego van de beeldige jongedame Lauren Gillis, een veelbelovende Canadese zangeres. Met Deluxe Hotel Room is de opvolger van het vijf jaar geleden Black Is the Color debuut. Daar ligt nog nadrukkelijk het accent op wat steviger alt-country werk, dat heeft ze nu grotendeels achter zich gelaten. De muzikale omlijsting is een stuk soulvoller wat alleen daarom al een totaal andere plaat oplevert. Hierdoor is het wel een stuk lastiger om Lucette te peilen, hopelijk heeft ze nu haar definitieve richting gevonden.

Het Deluxe Hotel Room titelstuk is het verslag van een dure escortdame die de eenzaamheid van haar bestaan bezingt. Wachtend op haar klant voor een nieuwe liefdeloze nacht. De trieste situatie wordt stijlvol door prachtige pianospel en op de achtergrond gemixte vocalen opgevangen. Je ruikt de hotelkamer en ervaart de pijn, en dat is precies wat de desperate zangeres hierbij oproept. Samen met Ben Stevenson legt ze de aandacht op dat verhalende element wat een net zo treurig vervolg krijgt.

Met de broeierige slepende bastonen van Out Of The Rain dwingt ze om het tempo laag te houden. Soulvolle orgelklanken en de hemelse saxofoonpartijen van de uit jazz hoofdstad New Orleans afkomstige Brad Walker leiden haar stap voor stap verder naar een stukje persoonlijke verlichting. Die samenwerking is er ook in het nog ernstiger van toon klinkende Fly To Heaven. Toevallig net de twee sombere songs waaraan Charlie Pate mee geschreven heeft. Deze stemmige drie-eenheid domineert het sterkste op de plaat. Het is niet verkeerd als het trio zich op een gezamenlijke voortzetting concentreert. Hier halen ze het beste van elkaar naar boven.

Het is niet een en al ellende wat we voorgeschoteld krijgen. Soms wil de zon toch nog schijnen, wat dan in de ritmische Full Moon Town popsong en de sixties Angel Motown waarbij Brad Walker fel uitblazend zich mag uitleven, brutale liedjes oplevert. Als Ben Stevenson alleen aan de slag gaat levert het een track als het minimalistisch vormgegeven California op, die Lucette verder naar zich toetrekt. Het weirde Crazy Bird heeft zelfs een heus postpunk ritme wat de zang en vreemde keyboardklanken met zich meedraagt. Op deze basis legt Lucette een dragende soulsong neer. Hierbij geldt Lucas Chaisson zijn songsmeedkrachten. Om haar vervolgens ook live tijdens concerten bij te staan.

Lucette is volledig in haar element met de geruststellende soul aanpak van Deluxe Hotel Room. Afrondend gooit ze er met de gospelsoul van Talk To Myself en het warme Lover Don’t Give Up On Me nog twee prima in het gehoor liggende songs uit. Zou ze het solo niet redden, dan biedt haar stem genoeg mogelijkheden om zich aan een grotere band als zuivere achtergrondzangeres te verlenen. Daar kan ze zich met deze kwaliteiten staande kunnen houden.  1. Deluxe Hotel Room
  2. Out Of The Rain
  3. Full Moon Town
  4. Angel
  5. Fly To Heaven
  6. California
  7. Crazy Bird
  8. Talk To Myself
  9. Lover Don't Give Up On Me