×

Recensie

Pop

25 maart 2016

Lily & Madeleine

Keep It Together

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: New West Records

Keep It Together Lily & Madeleine Pop 4 Lily & Madeleine – Keep It Together Written in Music https://writteninmusic.com

De zusjes uit Indianapolis leverden eerder al twee met sober folkgetint songmateriaal en hemelse zangpartijen gevulde langspelers af. Op het derde werkstuk vormt de wonderlijke samenzang opnieuw het creatieve middelpunt. Lily  en Madeleine Jurkiewicz opteerden op Keep It Together voor een meer toegankelijkere en uitgebreide totaalsound. De percussioniste Kate Siefker en Shannon Hayden (cello, mandoline en gitaar), die de pianospelende zusjes tijdens de tournees vergezellen, werkten samen de arrangementen uit terwijl hun hondstrouwe bassist en gitarist Kenny Childers als coauteur vermeld wordt.

Lily en Madeleine zingen al samen vanaf hun kinderjaren, ondertussen zijn het zelfbewuste jonge vrouwen die met hun in delicate zangpartijen verpakte verhalen ondersteunen met verfijnde muziekjes, opnieuw  onder supervisie van de vertrouwde producer Paul Mahern. De meer gesofisticeerde aanpak komt het best uit de verf in een op gitaarwolkjes van Jason Wilber zwevend Chicago en het met een fraaie  combinatie van cello en elektronica georkestreerde Hourglass of  Hotelpool.

Het door een meer prominente ritmiek en elektrische gitaartjes aangedreven ForThe Weak herinnert aan de meidengroepjes uit de jaren zestig maar dan een halve eeuw verder in de tijd gekatapulteerd.  Niet alleen het wat mysterieuze Midwest Kid verleid je om de repeatknop te hanteren. De zusjes zijn de sobere, intimistische folky muziekjes ondertussen ontgroeid en bevestigen moeiteloos met dit breder georiënteerde muzikale avontuur waarin meer plaats is voor pop, jazz en andere invloeden.

“Keep it Together, girls.”  1. Not Gonna
  2. For The Weak
  3. Westfield
  4. Chicago
  5. Hourglass
  6. Hotel Pool
  7. Smoke Tricks
  8. Midwest Kid
  9. Small Talk
  10. Nothing