×

Recensie

Rock

14 april 2014

Life Savings

Endings

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Narrominded

Endings Life Savings Rock 3.5 Life Savings – Endings Written in Music https://writteninmusic.com

Twee jaar na de oprichting van Life Savings is er nu de eerste release van het Haagse trio. Endings verschijnt bij Narrominded, het label dat garant staat voor de meest uiteenlopende elektronische muziek, met hier en daar een tegendraadse gitaarplaat voor de afwisseling.

Life Savings zet zichzelf neer als een band die nineties rock met een seventies benadering maakt. Op Endings horen we droge, noeste drums en dito gitaren met een zanger die urgentie boven verstaanbaarheid stelt. En daar is niets mis mee. The Jesus Lizard tapte twintig jaar terug uit een vergelijkbaar vaatje.

Vier tracks telt Endings. Gezien de uitputtende muziek van Life Savings is dat eigenlijk wel mooi. Heydays And Maydays opent spannend. Na twintig seconden gaat de bulldozer langzaam rollen. Hortend en stotend komt de band op toeren. White Beef is wellicht het beste nummer van deze ep. Hoewel ietsje melodieuzer en met wat fijnere riffs, is deze track nog steeds hard en dynamisch. Ook zanger Gabry de Waaij gaat hier en daar nog even goed door het lint.

Dynamiek en lekker lawaai alom dus. Bij Soft Clippers worden de spaarzame rustige passages door trekkende en duwende climaxen om zeep geholpen. Adoptees spaart ook niemand, al stopt de Waaij hier nog iets van melodie in zijn schreeuw. Na een dik kwartier duwen, trekken en vooral rocken is Life Savings uitgeraasd en kunnen wij er weer even tegen.  1. Heydays And Maydays
  2. White Beef
  3. Soft Clippers
  4. Adoptees