×

Recensie

Pop

18 februari 2016

Lesley Pike

November

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Tenspeed

November Lesley Pike Pop 3 Lesley Pike – November Written in Music https://writteninmusic.com

“I’m not my mother, I’m Not My Father and I’ve grown into a fighter” zingt Lesley Pike in de openingssong  My Own. Een op zijn minst geruststellende gedachte van een een singersongwriter die haar songwerk vanuit Toronto  de wereld instuurt. Voor haar nieuwste werkstuk zocht ze James Bryan op, een voormalige stadsgenoot die tegenwoordig in Londen resideert en na The Philosopher Kings  met Nelly Furtado en James Blunt samenwerkte.

We twijfelen niet aan de vakbekwaamheid van Bryan. Het fraaie gitaarspel in de eerder aangehaalde opener charmeerde me zelfs in niet geringe mate. Bryan was ook als componist betrokken in Every Time We Say Goodbye, een wat tranerig duet met Ryan Kelly. Het huppelende Wishing Well dat andere nummer waarin Bryan mee aan de schrijftafel kan me evenmin bekoren en White Lies vergeet je liefst zo snel mogelijk.

De overige nummers componeerde Lesley zonder bijkomende ‘hulp’ en geeft producer Bryan het songwerk meer ademruimte en dat is geen slechte zaak. De blonde zangeres bloeit helemaal open in meer persoonlijke intimistisch werk zoals de titelsong een mooie  pianoballade, de countryfolk van The Ground Below en de spannend opgebouwde slijper Brooklyn waarin gitaarlicks en orgel een soulvolle tandem vormen en met  het (iets te) smachtende Another Life sluit Lesley Pike een zonder meer behoorlijk klinkend colllectie folkpop  af.

Tracklisting November:

 1. My Own
 2. Every Time We Say Goodbye
 3. White Lies
 4. November
 5. The Ground Below
 6. Brooklyn
 7. Wishing Well
 8. In Another Life


 1. My Own
 2. Everytime We Say Goodbye (Featuring Ryan Kelly)
 3. White Lies
 4. November
 5. The Ground Below
 6. Brooklyn
 7. Wishing Well
 8. In Another Life