×

Recensie

17 juli 2015

Left Lane Cruiser

Dirty Spliff Blues

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Alive Natural Sound

Dirty Spliff Blues Left Lane Cruiser Roots 3 Left Lane Cruiser – Dirty Spliff Blues Written in Music https://writteninmusic.com

Op hun vijfde langspeler voor het Alive label grossiert het tot trio gereduceerde  rock’n noise combo Left Lane Cruiser uit Indiana in rauwe bluesy stuff die je eerder in de drassige swamps van Mississippi situeert. Aangevoerd door Freddy J IV alias Joe Evans die zijn rauwe zang, bij momenten vergelijkbaar met Lemmy ‘s oerkreet, onderstreept met zinderde slides in een primitief punkblues idioom. Joe Bent die naast de baskoorden op zijn besnaarde skateboard tokkelt, zoals in ‘Skateboard Blues’ geïllustreerd wordt, terwijl Joe Bent met rake meppen op de drumvellen bijspringt.

De verrichtingen van Left Lane Cruiser herinneren aan de ongetemde hill  country blues van RL Burnside en Junior Kimbourgh , aangelengd met rockende garagestuff  en rockende boogie waarop de baardmannen van ZZ Top het patent opeisen, vormen de tien nummers een langgerekte jam. Compromisloze, urgente stuff  van het stevige The Borrachos over de tot  de stompende, hypnotische afsluiter She Don’t Care . Niet bijster subtiel maar wel uiterst geschikt om een wild feestje op gang te trekken met een Heavy Honey, de volumeknop van de versterker helemaal naar rechts en uiteraard met stoelen en tafels aan de kant.



  1. Tres Borrachos
  2. Elephant Stomp
  3. Whitebread n' Beans
  4. Tangled Up in Bush
  5. Heavy Honey
  6. Dirty Spliff Blues
  7. Cutting Trees
  8. All Damn Day
  9. Skateboard Blues
  10. She Don't Care