×

Recensie

Metal

23 juli 2014

Lazer/Wulf

The Beast Of Left And Right

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Retro Futurist

The Beast Of Left And Right Lazer/Wulf Metal 3.5 Lazer/Wulf – The Beast Of Left And Right Written in Music https://writteninmusic.com

Lazer/Wulf is een trio uit de Verenigde Staten van Amerika. De band weet zelf zijn eigen muzikal genre niet te bepalen, dus waag ik me er ook maar niet aan. The Beast Of Left And Right is hun eerste CD; de band heeft in de jaren ervoor twee demo’s uitgebracht. Lazer/Wulf bestaat uit Sean Peiffer (bas en trompet), Matt Karoglou (drums) en Bryan Aiken (gitaar en percussie). Hun album is halverwege de maand juli verschenen op het label Retro Futurist, een initiatief van de bandleden van Kylesa.

De muziek van Lazer/Wulf maakt een erg overweldigende indruk en dat komt niet alleen door de enorme hoeveelheid noten. Ze heeft een sterk ritmisch karakter en dientengevolge maar weinig melodielijnen. Tussen de staccato aanvallen door zijn er momenten van rust waar de band gas terug neemt om de muziek op een ruimtelijke manier te laten ademen. Het valt aan te bevelen dat op deze momenten ook de luisteraar de tijd neemt om op adem te komen, want al spoedig wordt het gaspedaal weer vol ingedrukt om de ritmische machine weer door te laten denderen.

En dan realiseer ik me aan het einde van het album dat er geen vocalen zijn. Viel dat niet op? Nee. Werden ze gemist? Nee. De volheid van de muziek en de mix, waarin alle instrumenten op de voorgrond liggen, zorgt voor een intensieve muzikale ervaring. Maar wat vind ik ervan? Vooral het gemis aan emotie zorgt voor een kil effect op de luisteraar. Ieder bandlid is erg kundig in het bespelen van zijn instrument, maar het lijkt een diarree aan noten zonder gevoel. Dat zal misschien sommigen aanspraken, maar ik vind het eerder een gemis dan een verrijking. Dit neemt echter niet weg dat The Beast Of Left And Right muzikaal een indrukwekkend en vakkundig album is, waar wellicht meer in zit dan zo op het eerste gehoor te bevatten valt.  1. Choose Again (Right Path)
  2. Lagarto
  3. A Conflit of Memory
  4. The Triple Trap
  5. Beast Reality
  6. Concentric Eyes
  7. Choose Again (Left Path)
  8. Who Were the Mound Builders
  9. Mutual End