×

Recensie

Roots

17 april 2018

Laurence Jones

The Truth

Geschreven door: Jack Smits

Uitgebracht door: Top Stop Music

The Truth Laurence Jones Roots 4 Laurence Jones – The Truth Written in Music https://writteninmusic.com

Laurence Jones heeft door een optreden in het programma Voetbal Inside een stevige voet tussen de deur gekregen in Nederland. Door het spelen van de single Keep Me Up At Night konden ruim 700.000 kijkers kennismaken met dit talent. Johan Derksen is dan ook laaiend enthousiast over Jones en dit leidde tot een boeking op het Holland International Bluesfestival dat op 9 juni 2018 a.s. plaatsvindt in Grolloo en waar o.a. Ringo Starr, Walter Trout en Joe Bonamassa hun opwachting zullen maken.

The Truth is alweer het vijfde studioalbum van gitaartalent Laurence Jones en bevat tien nieuwe songs die door Laurence Jones of geheel zelf geschreven zijn of waarin hij een groot aandeel heeft gehad. De voorbereidingen van de opnames hebben plaatsgevonden in Curaçao en in de oude Sony Studio’s te Miami is het album vervolgens helemaal definitief opgenomen en gemixt onder leiding van producer Gregory Elias die samen met Jones de single Keep Me Up At Night schreef.

Eén van de doelstellingen van Laurence Jones is om de kant op te gaan van zijn helden John Mayer, Eric Clapton en Jimi Hendrix die zich eigenlijk ook niet lieten beperkten door de kaders van The Blues, maar allerlei andere stijlen en invloeden in hun muziek verwerkten.

De inmiddels 26 jarige Jones is afkomstig uit de omgeving van Liverpool en staat bekend als veelzijdig bluesrock gitarist. Op het album The Truth laat Jones die veelzijdigheid horen, maar er heeft een verschuiving plaatsgevonden van de stevigere bluesy rock naar de meer melodieuze poprock, waardoor Jones een breder publiek kan gaan aanspreken. Toch lijkt Jones hierin een goede balans te hebben gevonden, zoals te horen is in de openingstrack What Would You Do en Gone Away dat is opgebouwd rond een stevige bluesrockriff. Ook de titeltrack The Truth, een ballad waarin Jones een prachtig knerpende stratocastersolo ten gehore brengt en de tranentrekker Take Me zijn hiervan prima voorbeelden.

The Truth is dan ook een uitstekend album geworden dat een goed beeld geeft van de kwaliteiten van Laurence Jones als gitarist en zanger. De tien songs zijn doorspekt met eigenzinnig en vuig bluesy rock gitaarspel. Extra punten ken ik toe voor de goed verzorgde vocalen, met name de backing-vocals zijn de “icing on the cake”. Luister hiervoor naar de tracks Don’t You Let Me Go en het stampende Give Me Your Time.

Als Laurence Jones zich op deze wijze blijft profileren dan kan hij echt een hele grote worden. Een aanrader dus deze plaat!

Tracklisting The Truth:

 1. What Would You Do

 2. Don’t You Let Me Go

 3. Hold Me Close

 4. Keep Me Up At Night

 5. Give Me Your Time

 6. The Truth

 7. Take Me

 8. Gone Away

 9. Can’t Go On Without You

 10. Never Good Enough 1. What Would You Do
 2. Don't You Let Me Go
 3. Hold Me Close
 4. Keep Me Up At Night
 5. Give Me Your Time
 6. The Truth
 7. Take Me
 8. Gone Away
 9. Can't Go On Without You
 10. Never Good Enough