×

Recensie

15 juni 2016

Laura Mvula

The Dreaming Room

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: RCA

The Dreaming Room Laura Mvula Pop 4 Laura Mvula – The Dreaming Room Written in Music https://writteninmusic.com

De verwachtingen waren wel heel erg hoog maar Laura Mvula flikt het. Met The Dreaming Room heeft ze een erg fijn tweede album gemaakt. Een album dat in menig opzicht een muzikale stap vooruit is.

Met het debuutalbum Sing To The Moon uit 2013 bood zich met Laura Mvula een van de meest oorspronkelijke nieuwe Britse talenten aan. Gezegend met een prachtstem en een gave om fascinerende tegelijk catchy songs te schrijven die in arrangementen zo ingenieus in elkaar zitten dat je volledig achterover sloeg. Sing To The Moon bleek een muzikale mijlpaal die in samenwerking met het Metropole Orkest anderhalf jaar later een waardevolle make-over kreeg. De songs kregen de versies die Mvula had gedroomd.

Met het schrijven en opnemen van haar tweede album begon ze langzaamaan. Ze wilde zonder druk nieuwe songs laten ontstaan. Nu ruim 3 jaar later ligt dan eindelijk The Dreaming Room in de winkels. Het album dat al vooraf gegaan werd door de geweldige single Overcome. Een song zo heerlijk opwindend en energiek en tegelijk zo geniaal gearrangeerd dat je voelde dat er een goed nieuw album zat aan te komen. Al was hier ook al een nieuwe Mvula te horen, een Mvula met dikkere ritmes en meer drive. Ook de prima tweede single Phenomenal Woman was een lekkere uptempo track.

Maar juist ook die zo intrigerende rustiger kant van Mvula komt op haar tweede album prima naar voren. Gelijk al aan het begin van het album zijn het prachttracks als Bread en Lucky Man die een fraaie diepte laten horen. Al helemaal met de koptelefoon op raak helemaal verdwaasd door die superslimme gearrangeerde overal vandaan komende instrumenten en geluiden. En dat geweldige strijkersgedeelte aan het einde van Bread maken dit nieuwe album alweer zoveel meer interessanter dan de meeste andere die je dit jaar zult horen.

Het al net zo mooie, verrukkelijke Kiss My Feet, een song met een geweldige aanstekelijke beat en indrukwekkend toetsenwerk, het catchy Angel en het echt geniale Show Me Love (luister naar dat verpletterende arrangement!!!!) laten vervolgens de grote muzikale groei horen. Wat een songs zijn dat! Dat ze vervolgens met Renaissance Moon een stukje georkestreerd debuut laat terugkomen en dat de inbreng van Wretch 32 in het overigens prima, lekker stevige, People niet echt indruk achterlaat, is haar vergeven.

Zo oorspronkelijk, origineel en volledig eigen als Laura Mvula vind je er maar heel weinig. Haar grote talent komt ook op haar tweede album The Dreaming Room fantastisch uit de verf. 1. Who I Am
 2. Overcome
 3. Bread
 4. Lucky Man
 5. Let Me Fall
 6. Kiss My Feet
 7. Show Me Love
 8. Renaissance Moon
 9. Angel
 10. People
 11. Nan
 12. Phenomenal Woman