×

Recensie

Alternative

22 januari 2014

Labasheeda

Listen, the Snow Is Falling

Geschreven door: Matteo Bennardis

Listen, the Snow Is Falling Labasheeda Alternative 3 Labasheeda – Listen, the Snow is Falling Written in Music https://writteninmusic.com

Labadeesha vermaakt Nederland al jaren met albums in wisselende samenstellingen. Voor hun laatste EP Listen, the Snow is Falling heeft Saskia van der Giessen (vocals, gitaar, viool en viola) samengewerkt met Anne Wolfswinkel (gitaar, melodica, orgel). Dit album is gebaseerd op een gelijknamig nummer van Yoko Ono en het abstracte van Ono is ook te horen, in combinatie met een breekbare zangeres zoals Emily Elbert.

De EP begint met het kalmer Listen, the Snow Is Falling, een nummer waarin het nog redelijk aftasten is. Hoewel het opgenomen is, lijkt de zangeres nog te twijfelen over haar eigen stem. Af en toe is er een duidelijke kracht in haar stem, alleen die lijkt nog niet compleet te zijn.

Dit nummer wordt opgevolgd door My Instinct. Het begint met een sobere melodie op een gitaar en wordt al snel vergezeld door Saskia. Hierbij is vergezellen een betere keus dan versterken, omdat haar stem in het begin te zwak is om echt invloed te hebben. Hoewel haar stem versterkt, zijn er meerdere momenten in het nummer dat de band heeft gekozen voor onverwachte atonale momenten. Dit werkt niet altijd, waardoor het nummer kracht verliest.

Dit lijkt een trend te zijn op het album van Labasheeda. Elk nummer begint met een sterk instrumentaal deel, alleen daarna geven de breekbaarheid van de zangeres en verrassende melodie-keuzes het een apart gevoel. Hoewel het soms werkt, komt het op dit album net iets te vaak voor. Ondanks hun jarenlange ervaring in de muziekwereld, schijnt er door het wisselen van de band, nog niet een vaste sound te zijn gevonden. En dat is erg jammer, aangezien alle leden het talent hebben om iets moois te creëren.  1. Listen, the Snow Is Falling
  2. My Instincts
  3. Black Blood
  4. Different Places
  5. Elastic