×

Recensie

World

12 februari 2011

La Troba Kung-Fú

A La Panxa Del Bou

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Chesapik

A La Panxa Del Bou Troba Kung-Fú World 3.5 La Troba Kung-Fú – A La Panxa Del Bou Written in Music https://writteninmusic.com

La Troba Kung-Fú is het project van zanger, gitarist en accordeonist Joan Garriga uit La Garriga nabij Barcelona. We kennen hem nog als de charismatische frontman van de Spaanse band Disminguet. Net als die band is ook La Troba Kung-Fú een meester in mestizomuziek.

Variërend van speelse cumbia, spannende Catalaanse rumba, zomerse Cubaanse son tot reggae, salsa en andere latinstijlen, zet de band ook op haar tweede album A La Panxa Del Bou de feestgangers op scherp. De grotendeels Spaanse teksten worden regelmatig opgeleukt met korte Engelse zinnen. Wonderwel werkt dat prima en het geeft La Troba Kung-Fú wellicht net dat extra zetje dat men nodig heeft om ook buiten de eigen landsgrenzen door te breken. De eerste helft van A La Panxa Del Bou is veruit het meest indrukwekkend, met de zeer sprankelende en levendige nummers Subway Walk en Petit Rumbero als voorlopige hoogtepunten. Ook Maria Hernández is uitstekend feestvoer voor de dansvloer. In het ontspannen klinkende Flor De Primavera treffen een prachtig rustpunt en weten we dat de band ook in de wat minder uitbundige nummers kan excelleren. Na uitstekende eerste helft zakt de plaat helaas iets in. In het gelijknamige eerbetoon aan de stad Barcelona worden we nog wel getrakteerd op fraaie mestizo maar het niveau en de spanning van de eerste nummers wordt helaas nauwelijks meer gehaald.

La Troba Kung-Fú heeft een sterke live-reputatie en ik ben er daarom van overtuigd dat de nummers van A La Panxa Del Bou live nog beter tot hun recht komen.  De band is binnenkort in Nederland en België te bewonderen, dus mis dit feest niet!

Concerten:

 • 16-02: Sittard, Ernestos Cantina Mexicana
 • 17-02: Opwijk, Nijdrop
 • 18-02: Tournai/Doornik, D’Hiverrock
 • 19-02: Utrecht, Tivoli
 • 20-02: Amsterdam, Paradiso


 1. Boca
 2. Subway Walk
 3. Petit Rumbero
 4. Maria Hernández
 5. Flor De Primavera
 6. Y Se Rie La Muerte
 7. Barcelona
 8. Take Your Time
 9. Yo Soy
 10. Les Mil I Una Rumbes