×

Recensie

Metal

05 mei 2014

Kyng

Burn The Serum

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Razor & Tie

Burn The Serum Kyng Metal 4 Kyng – Burn The Serum Written in Music https://writteninmusic.com

Mocht Chris Cornell de handdoek in de ring gaan gooien bij Soundgarden, dan zou Kyng’s Edy Veliz zo zijn plaats in kunnen nemen. Wat een ongelofelijk mooie stem heeft deze man. Dat is ook wel wat Kyng maakt. Op het tweede album van deze Californiërs trekt hij ieder nummer met zijn mooie zanglijnen ver boven de middenmoot uit. Niet dat het muzikaal niet snor zit met dit powertrio, maar zonder zo’n goeie zanger zouden de nummers minder opvallen.

Na de release van hun debuut album mocht de band mee op tour met acts als Clutch, The Sword en Megadeth en werden ze door Metallica uitgenodigd om op Orion Music festival te spelen. Dat is allemaal niet verkeerd en heeft zeker bijgedragen aan de kwaliteit en het zelfvertrouwen dat de band op dit tweede album uitstraalt.

Liefhebbers van bands als Corrosion Of Conformity, Soundgarden en Temple Of The Dog (luister eens naar het prachtige Paper Heart Rose) moeten deze band zeker een kans geven. Burn The Serum staat bomvol classic hardrock met een lekker jaren 90 sausje er overheen. De kans is bijzonder groot dat je al onmiddellijk wordt gegrepen door de groovende riffs van de titeltrack. Maar een waarschuwing is op zijn plaatst. De rest van het album werkt alleen maar nog verslavender met nummers als het slepende Electric Halo, Faraway (hoe simpel kan een pakkend nummer zijn) of het beukende The Ode.

Kyng is een band die niet van ingewikkelde structuren houdt, de band is juist meester in het simpel houden en een compositie te schrijven die kop en staart heeft. Lekker klinkende riffs, bijzonder mooie en melodieuze gitaarsolo’s en klasse vocalen. Is dat niet alles wat een rock album in zich moet hebben? 1. Burn The Serum
 2. Lost One
 3. Electric Halo
 4. Sewn Shut
 5. Faraway
 6. Self Medicated Man
 7. The Ode
 8. In The Land Of Pigs
 9. Sunday Smile
 10. Big Ugly Me
 11. Paper Heart Rose