×

Recensie

22 september 2016

Komatsu

Recipe For Murder

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Lighttown

Recipe For Murder Komatsu Metal 4 Komatsu – Recipe For Murder Written in Music https://writteninmusic.com

Morgen, vrijdag 23 september presenteert Komatsu in thuisstad Eindhoven haar nieuwe album. Op het hoofdkwartier van WiM draait het album inmiddels overuren en komen er vlammen uit de koptelefoon en zijn iphone en Macbooks oververhit geraakt. De band die een nogal turbulente periode achter de rug heeft met bezettingswisselingen, een gestolen backline, heftige tours en spannende samenwerkingen (oa met John Garcia) is de studio ingedoken met Pieter Kloos en het resultaat is verbluffend.

De meters en de opgedane ervaringen werpen vruchten af. Recipe For Murder is een bijzonder afwisselend album geworden. Nog steeds kunnen ze lekker lomp uit de hoek komen, de titeltrack is daar een perfect voorbeeld van of de groevende openen Scavenger maar zo nu en dan wordt die gruizige muur ook even naar beneden gehaald om verbazend subtiel uit de hoek te komen. Natuurlijk wel subtiel volgens de wereld van Komatsu, maar toch. Mijn favoriete nummer A Dish Best Served Cold klinkt alsof ZZ Top met Brant Bjork aan het jammen zijn. Dit is zo’n song die maanden aan kop gaat in mijn persoonlijke luister top 10. WTF?! is ook een nummer dat opvalt. Lekker stuwend gitaarloopje en behoorlijk uptempo. There Must Be Something In Your Water is ook een meer subtiele track. Spannend qua opbouw en aan het eind een flinke beuker.

Ook ditmaal komt er een grootheid uit de woestijnscene meedoen. Nick Oliveri zingt het puntige Lockdown.

Komatsu sluit af met het dreigende Breathe. Mooi slepend nummer met fraaie sfeervolle vocalen en bijna oriëntaalse gitaar melodieën.

Komatsu heeft hun debuut album ver overtroffen en dat was ook al een uitstekende plaat. De band is qua sound veel rijker geworden. Absolute vaandeldrager van de Eindhovense rockscene en kan niet anders dat ze overal hoge ogen gaan gooien. 1. Scavenger
 2. The Sea Is Calm Today
 3. So, How’s About Billy
 4. Lockdown (feat. Nick Oliveri)
 5. A Dish Is Best Served Cold
 6. WTF?!
 7. Recipe For Murder One
 8. There Must Be Something In Your Water
 9. The Long Way Home
 10. Against All Odds
 11. Breathe