×

Recensie

Rock

07 november 2010

Kings Of Leon

Come Around Sundown

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: RCA

Come Around Sundown Kings Of Leon Rock 3.5 Kings Of Leon – Come Around Sundown Written in Music https://writteninmusic.com

In lange tijd niet zulke verwarrende recensies van een album gelezen als van Come Around Sundown van Kings Of Leon. Alsof de gehele pers kwijt is wat deze band nou juist zo goed maakt.

Met hun vierde album Only By The Night braken de uit Tennessee afkomstige Kings Of Leon, 3 broers en hun neef, definitief door naar het grote publiek. Met bijna 7 miljoen exemplaren verkocht was het album een enorme klapper. De 2 hitsingles Use Somebody en Sex On Fire hielpen daar zeker aan mee. De zalen werden groter en zalen werden zelfs stadions. Het ging voor de band ineens wel heel erg snel.

Voor de opnamen van Come Around Sundown togen de Kings naar de Avatar studio’s in New York en doken met dezelfde producers de studio in als hun vorige album: Angelo Petraglia en Jacquire King. Voornaamste songwriter en zanger/gitarist Caleb Followill omschreef de sfeer in de studio chill en dat is opvallend te noemen als een band na een succesalbum voor een opvolger de studio induikt. Het nieuwe album klinkt zoals Caleb omschreef en dat is waarschijnlijk waar voor veel journalisten het probleem ligt. Waar Only By The Night bol stond van ambitie is Come Around Sundown een stripped down album geworden dat eigenlijk meer in de richting gaat van de eerste albums van de band. Natuurlijk zijn daar de opwindende rockers, de dikke productie en de herkenbaar slimme en spannende hooks in de songs maar de sfeer is ingetogen en ontspannen.

De eerste single Radioactive was een mooi visitekaartje maar op het album staan nog veel sterkere tracks. De tweede prima single Pyro is daar een goed voorbeeld van. Maar juist ook songs als het erg mooie Back Down South (echt zo’n song die live zal gaan uitgroeien tot favoriet), Mary, Pony Up en Birthday behoren tot het beste wat de band opnam. De band speelt goed, strak en Caleb heeft een trits prima, lekker gelaagde, songs weten te schrijven. Zijn stem blijft het warme middelpunt van de band. Weinig zangers die de impact van Caleb hebben in de hedendaagse muziek, zowel in de studio als live.

Kings Of Leon – Come Around Sundown:

 1. The End
 2. Radioactive
 3. Pyro
 4. Mary
 5. The face
 6. The Immortals
 7. Back Down South
 8. Beach Side
 9. No Money
 10. Pony Up
 11. Birthday
 12. Mi Amigo
 13. Pickup Truck

Bij de special versie van het album is nog een EP te vinden.

 1. Celebration
 2. Radioactive (remix)
 3. Closer


 1. The End
 2. Radioactive
 3. Pyro
 4. Mary
 5. The Face
 6. The Immortals
 7. Back Down South
 8. Beach Side
 9. No Money
 10. Pony Up
 11. Birthday
 12. Mi Amigo
 13. Pickup Truck