Recensie

03 juni 2015

King Of The World

Live At Paradiso

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: KOTW Records

Live At Paradiso King Of The World Roots 4.5 King Of The World – Live At Paradiso Written in Music https://writteninmusic.com

Soms gaat het hard. Heel hard. Neem nu King Of The World. De band van Ruud Weber (vocals/bas) Fokke de Jong (drums), Govert van der Kolm (hammond) en meester-gitarist Erwin Java bestaat namelijk pas sinds 2012 en al je ziet wat ze nu al op hun palmares hebben staan: nationale radio (Tros Muziekcafe), nationale televisie ( Vrije Geluiden / Pauw & Witteman / Derksen On The Road) en hebben ze op elk zichzelf respecterend bluesfestival in Nederland gespeeld. De eerste 2 albums, Can’t Go Home en KOTW, zijn zeer lovend ontvangen in elke persverschijning en niet voor niets hebben ze inmiddels 5 Blues Awards van de Dutch Blues Foundation op zak.

En omdat de heren ook de geëigende poptempels plat spelen zijn er van diverse van deze optredens opnames gemaakt. De sfeer van de opnames in Paradiso bleken de beste en deze zijn nu verschenen op het nieuwste album Live In Paradiso. Alhoewel live…. als je mij verteld dat ze het applaus tussen de nummers er in de studio ingemixt hebben geloof ik het ook!  De zang van Ruud klinkt overal spat zuiver, het gitaarwerk van Erwin is gewoon fenomenaal, de timing en precisie van de ritmesectie is grandioos en de hammond van Govert is de bekende kers op de taart. Uit alles blijkt de klasse van deze rasmuzikanten maar vooral het plezier wat ze hebben in het samenspelen lijkt toch wel duidelijk te overheersen.

Drie albums uitbrengen in de eerste 3 jaar van je bestaan en dan alle 3 ook zo succesvol bewijst wel hoe goed superband King Of The Wold is. Nu schijnen er al weer plannen te zijn voor een nieuw studio album dus voorlopig zijn we nog niet van de mannen af. En dat is maar goed ook!

Tracklisting Live At Paradiso

 1. Messing With My Mind
 2. On My Way Back Home
 3. If You Want To Leave
 4. Let’s Get Stoned
 5. Bluesified
 6. Evil Thing
 7. Do It
 8. Better Leave While You Can
 9. Can’t Go Home
 10. Number One
 11. Broke And Lonely
 12. Woman Across The River
 13. Beating Like Drum