×

Recensie

Roots

22 juni 2015

King King

Reach For The Light

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Manhaton Records

Reach For The Light King King Roots 4 King King – Reach For The Light Written in Music https://writteninmusic.com

‘The wait is over’. Zo begint de perssheet dat bij het nieuwe album van King King mee komt. En dat is maar goed ook, want het is alweer 2 jaar geleden dat Standing In The Shadow werd uitgebracht. De van origine bluesband met Schotse roots onder leiding van Alan Nimmo was ook wel weer toe aan een nieuw album. In ieder geval volgens de fans. Want het poppy ‘bluesgeluid’ van de band ligt toch wel heel goed in het gehoor bij een heleboel mensen.

Wat opvalt als je naar het album luistert is dat ze de bluesrock meer en meer aan de kant hebben geschoven en meer de kant van de (pop)rock op kruipen. Niks mis mee want het blijft heerlijk om naar te luisteren. De nummers Hurricane en Crazy benaderd het bluesrock gevoel nog het meest. Maar een nummer als Rush Hour is een puur soft rock nummer terwijl nummers als You Stopped The Rain en Waking Up meer het pop gevoel naar boven brengen. De Paul Carrack cover Just A Little Lie brengt het blues gevoel ook niet echt dichter bij. Afsluiter Stranger To Love is een kruisbestuiving geworden van alle bovengenoemde stijlen met als toevoeging nog een lekker reggae deuntje.

Dat het klinkt alsof King King meer en meer van het bluespad afgaan lijkt op dit album een fijt. Of dat erg is valt te betwijfelen, want het blijft een genot om naar de muziek van deze band te luisteren. Wat hij ook zingt, het stemgeluid van Allan Nimmo is een genot voor het oor, wat trouwens ook geldt voor zijn gitaarspel.  Lindsay Coulson (bas) en Wayne Proctor (drums / producer) zorgen voor de stabiele basis terwijl Nederlander Bob Fridzema op zijn Hammond zorgt voor de finishing touch. En dat zorgt er voor dat de clubs waar de mannen spelen gewoon ouderwets vol zullen zitten met misschien ook wel nieuw publiek.

Tracklisting Reach For The Light:

  1. Hurricane
  2. You Stopped The Rain
  3. Waking Up
  4. Rush Hour
  5. Crazy
  6. Lay With Me
  7. Just A Little Lie
  8. Take A Look
  9. Stranger To Love