×

Recensie

Electronic

05 februari 2018

Keno – Around The

Around The Corner

Geschreven door: Philippe De Cleen

Uitgebracht door: Agogo Austria

Around The Corner Keno Electronic 4.5 Keno – Around The Corner Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een heerlijk schijfje muziek. Achter Keno’s Around The Corner schuilt de geroemde producer/DJ David Hanke die zijn strepen al verdiende bij Renegades Of Jazz, Dem Juju Poets of het meer latingetinte Mankoora . Met Keno keert Hanke terug naar zijn roots in de elektronica.

Het aardige aan deze release is dat Hanke zowat overal wel wat haalt, waardoor je een heel divers en bijzonder toegankelijk album krijgt. Neem downtempo opener Around The Corner met voorzichtige, jazzy beats en fris en montere gitaarlickjes. Klinkt fris en werkt positief op het gemoed. Ook elders merk je dat Hanke zich de moeite getroost om uit allerlei invloeden een eigen geheel te smeden. Zo tracht hij onder meer het geluid van échte instrumenten naar voren te halen, zoals onder meer keyboards en gitaren en dat mixt met (gesamplede) orkestgeluiden.

Wie houdt van soul en jazz, gaat hier vast een heel mooie kluif aan hebben. Leg je oren maar eens te luister bij het met blue piano notes en soulvolle vocals versierde What Remains, een track waar pakweg die van The Cinematic Orchestra wat groen van beginnen uit te slaan of de vloeiende dynamiek van Merrythought. Een van de knapste passages is Elwood, waarin naast wat streepjes flamencogitaar ook wat blazers terug te vinden zijn. Elders zijn er best groovy momenten, zoals All Else By Far. En net op het moment dat je even denkt: hier begint het wat te kabbelen, pakt Hanke ’t op en verrast hij, zoals met het frisse Flingair of het sprankelende Spines And Rays.

Dit is echt een chilled out release die je gewoon op vinyl zou moeten kopen. Vooral omdat het een fris album is waarop echt geen enkele track de bal misslaat. Alle tracks vloeien goed in elkaar over en dat maakt dat Around The Corner zo’n album is dat je keer op keer wil blijven afspelen omdat je er altijd wel ergens iets nieuws in ontdekt. Echt alles zit in het pakket : soul, jazz, ambient, hip-hop en zoveel méér.

Around The Corner is uitgelezen voer voor liefhebbers van het zwarte goud. Wie op zoek is naar een fantastische luistertrip of een goed in het oor liggende soundtrack die ergens tussen soul, (lichte) jazz en ambient downtempo zit, die weet hierbij wat gedaan.

Tracklisting Around The Corner (2LP):

Kant A:

 1. Around The Corner
 2. Merrythought
 3. Elwood

Kant B:

 1. What Remains
 2. Spines & Rays
 3. Flingair

Kant C:

 1. All Else By Far
 2. Soulongago
 3. Kingsley

Kant D:

 1. Where The River’s High
 2. The Accolade
 3. Shadowlights


 1. Around The Corner
 2. Merrythought
 3. Elwood
 4. What Remains
 5. Spines And Rays
 6. Flingair
 7. All Else By Far
 8. Soulongago
 9. Kingsley
 10. Where The River's High
 11. The Accolade
 12. Shadowlights