×

Recensie

Roots

19 juni 2022

Kaurna Cronin

Harsh Beauty

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

Harsh Beauty Kaurna Cronin Roots 3 Kaurna Cronin – Harsh Beauty Written in Music https://writteninmusic.com

Deze jongeman wordt in Australië beschouwd als een van de meest getalenteerde singer-songwriters. Daar valt iets voor te zeggen met langspelers als  Euphoria, Delirium & Loneliness, A Loft In Blue en bovenal Southern Loss waarbij Kaurna Cronin met de hulp van zijn band aansluiting vindt bij de hedendaagse folkrock generatie.

De fijnbesnaarde zang en de hechte samenwerking met Tom Kneeboo en Kiah Gossner en  andee muzikale vrienden resulteert weerom in sfeervolle pop met aanknopingspunten in folk. “I write love songs”, zingt Cronin in de gelijknamige song met ietwat dunne zang die wordt telkens wel knap aangevuld met harmonische zang.  De liefde komt overigens niet alleen op de voorgrond in Why Do You Love Lizzie? Gelaagde instrumentatie met golvend snarenwerk en een vleugje harmonica in melodieuze structuren weerklinken in songs als The First Time Was The Last Time en One Day Away From You.

Daar is helemaal niets mis mee, het zorgt integendeel voor aangename luistermomenten. Het wordt interessanter als Cronin de focus verlegt naar minder vrijblijvende onderwerpen zoals de strijd om als creatieve muzikant te overleven in een maatschappelijk systeem dat eerder is ingesteld op geldgewin dan culturele waarden zoals in Never Said.  Keep Me By The Rock kan ook even de aandacht vasthouden.

Met dit zelf geproduceerde album bevestigd Kaurna Cronin zijn talent als muzikant en songwriter maar de hooggespannen verwachtingen, destijds gecreëerd door Southern Loss, worden helaas niet volledig ingelost 1. Our Way
 2. Unknown
 3. Sideways
 4. Never Said
 5. Keep Me By The Rock
 6. One Day Away From You
 7. I Write Love Songs
 8. Why Do You Love Lizzie?
 9. If The First Time Was The Last Time
 10. As It Comes As It Goes
 11. The Hardest Part