×

Recensie

Roots

08 december 2020

Kacy & Clayton and Marlon Williams

Plastic Bouquet

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: New West Records

Plastic Bouquet Kacy & Clayton and Marlon Williams Roots 4.5 Kacy & Clayton and Marlon Williams – Plastic Bouquet Written in Music https://writteninmusic.com

Een gedeelde passie voor authentieke country en folk bracht Kacy Lee Anderson en Clayton Linthicum bij elkaar. Het duo uit Saskatoon speelde hun troeven uit op een handvol langspelers die hun specifieke muzikale identiteit onthullen, met The Siren’s Song en Carrying On belanden ze in een artistieke stroomversnelling . Aan de andere kant van de wereldbol duikt Marlon Williams op de singer-songwiter uit Nieuw Zeeland levert na zijn meesterlijk titelloos debuut met Make Way For Love een van de fraaiste werkstukken van 2018 af. De kerstdagen brachten Williams en het duo  samen door in de Canadese thuishaven van Kacy en Clayton. Tijdens die winterse periode bleef het niet bij keuvelen over gezamenlijk gekoesterde favorieten zoals Dylan en countryman Merle Haggard. Het klikte wonderwel en Kacy en Williams componeerden samen de songs die je nu op Plastic Bouquet kan beluisteren.

De wisselwerking tussen Williams’ meesterlijke croon en de sirenenzang van Kacy is een winnende combinatie die nog sterker overtuigd dan hun afzonderlijke verrichtingen uit het verleden. Dat wordt meteen geïllustreerd in het op het inventieve ritmische snarenwerk van Clayton huppelende Isn’t It. Light of Love balanceert op een zonnige soundtrack met een psychedelisch randje dat meestal van de partij is in de prachtige duetten. Arahura is een uitstapje naar Nieuw Zeeland de rivier vormde het decor van menig oorlogstafereel, in de zweverige sound schuilt een pacifistische oproep  op een traag meanderende melodie.

Het door een speels orgeltje aangepookte I’m Unfamilliar, een vraag en antwoord rijmpje met sensuele zang van Kacy drijft op een aanstekelijke, naar de jaren zestig lonkende beat. Dat geldt eveneens voor de slijpende snarentwang die in combinatie met ijle pedalsteel en fijnbesnaarde zang van Williams een bijzondere, zwoele sfeer creëert in een smartelijk meeslepend I Wonder Why. Zo walsen Kacy en Williams nog even zwierig verder op een lekker ouderwetse onweerstaanbare countryneske soundtrack.

Als de laatste akkoorden verstillen, echoot een warme stem ‘’Nice’’. Een accurate omschrijving van dit onwaarschijnlijk wonderlijke werkstuk waarin de door dit superieure trio gekoesterde countryfolk- en troubadour traditie versmelten in een aangrijpende persoonlijke benadering. 1. Isn't It
 2. Plastic Bouquet
 3. Light Of Love
 4. Your Mind Is Walking Out
 5. Arahura
 6. I'm Unfamilliar
 7. I Wonder Why
 8. Old Fashioned Man
 9. I'm Gonna Break It
 10. Last Burning Ember
 11. Devil's Daughter