×

Recensie

Pop

12 oktober 2016

Joyce Moreno

Cool

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Cool Joyce Moreno Pop 4 Joyce Moreno – Cool Written in Music https://writteninmusic.com

Een constante Braziliaanse factor binnen de muziek is al jaren gitariste/zangeres Joyce Moreno. Met haar volop met samba en bossa doortrokken jazz maakt ze om het jaar een album en de kwaliteit blijft steeds verrassend hoog. Ook live met haar band blijft de ondertussen alweer 68-jarige Moreno indruk maken.

Met Cool heeft ze onderhand haar alweer 39ste album gemaakt. Het is een album geworden dat ze weer eens volledig met band opnam. In dit geval naast echtgenoot Tutty Moreno op drums, Helio Alves op piano en Rodolfo Stroeter op bas. Het is een uitstekende band waarop het prachtige gitaarspel van Joyce floreert en haar stem met de jaren alleen maar mooier blijkt zijn geworden.

Voor Cool is gekozen voor een collectie songs uit de American Songbook. Normaal gesproken een tamelijk tamme en voorspelbare aangelegenheid weten deze al zo vaak uitgevoerde songs in de handen van Joyce en haar mannen echter toch weer een fijne andere kleur te krijgen. Natuurlijk is die bossa- en samba-achtergrond in het spel van Joyce daar debet aan maar zeker ook haar stem die de teksten in een prachtig ritme en met veel warmte in de stem naar een nieuwe dimensie brengt.

Zo klinken Love For Sale, Fever maar ook ‘Round Midnight, Day-O, You Do Something To Me, Moon River en Nature Boy in de handen van Joyce en haar band ineens weer fris en levendig. Cool is daarmee exact dat album dat Joyce al jaren in zich had maar nog nooit zo maakte. Een album vol standards dat wel degelijk impact heeft. Onverwacht fijne verrassing. 1. Love for Sale
 2. Fever
 3. Cool
 4. Day-O [The Banana Boat Song]
 5. Let's Do It
 6. Round Midnight
 7. Invitation
 8. The Shadow of Your Smile
 9. Mingus, Miles & Coltrane
 10. You Do Something to Me
 11. Nature Boy
 12. My Favourite Things
 13. Moon River