×

Recensie

04 oktober 2016

Joseph Parsons

The Field / The Forest

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Blue Rose Records

The Field / The Forest Joseph Parsons Roots 3.5 Joseph Parsons – The Field / The Forest Written in Music https://writteninmusic.com

Nadat de destijds vanuit Philadelpia opererende singersongwriter  twee werkstukken in eigen beheer afleverde vond in hij in 1998 onderdak bij het Blue Rose label in Duitsland. Het werd ook zijn nieuwe thuishaven, sinds hij de vrouw van zijn leven ontmoette resideert hij in in Hannover.

We volgen Parsons sinds het uit ’95 daterende debuut Lies; nadien opgepikt door Blue Rose dat ook een reeks soloprojecten uitbrengt. Parsons komt vooral in de spots met US Rails, een supercombo waarin naast Parsons en gitarist Tom Gillam ook songwriters als Bean Arnold en Scott Bricklin figureren. In 2014 is er naast een samenwerkingsproject  met Todd Thibaud het met zijn vaste tourband opgenomen Empire Bridges.

Evenals op de twee vorige langspelers verzorgen de uit Philadelphia afkomstige gitarist Ross Bellonoit en de Duitse rimesectie met Sven Hansen en Freddi Lubbitz opnieuw de muzikale omlijsting op Parsons’ nieuwste, een met  twee epeetjes opgebouwd werkstuk.

The Field toont het meer intimistisch aspect met knappe rootspop, de persoonlijke ode Berlin en tedere liefdesverklaringen als Need You, Don’t Belong en het romantische Fragile Moon trekken de aandacht. Op het tweede epeetje galmen de gitaren wat luider op een behoorlijk stevige, rockende drumbeat. Het blijft al bij al melodieus maar het is uitgerekend het semi-akoestische, folkgetinte Horizon dat blijft hangen.

Tracklisting The Field:

 1. All The Way
 2. Berlin
 3. Need You
 4. Don’t Belong
 5. Fly
 6. Fragile Moon

Tracklisting The Forest:

 1. Scream
 2. Abyss
 3. Baying
 4. Bliss
 5. Shadowland
 6. Horizon