×

Recensie

Roots

02 december 2020

Joseph Parsons – At Mercy’s

At Mercy's Edge

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Blue Rose Records

At Mercy's Edge Joseph Parsons Roots 3.5 Joseph Parsons – At Mercy’s Edge Written in Music https://writteninmusic.com

Een tijdje geleden stapte Joseph Parsons uit US Rails om zich volledig op zijn solowerk te concentreren. Dat gebeurt met muzikanten uit de VS en Duitsland waarmee de uit Philadelphia afkomstige  singer-songwriter sinds 2008 onderweg is. Parsons woont met zijn gezin in Duitsland in Hilden nabij Keulen. In de plaatselijke Tim Schulte Secret Studio werd een gedeelte van de nieuwe cd met de ondertussen voortreffelijk op elkaar ingespeelde Trans Atlantische formatie opgenomen , de sessies vonden vorig jaar plaats tijdens een tour en dat klinkt onmiskenbaar door.

At Mercy’s Edge borduurt verder op de songwriterscapaciteiten van Parsons die thema’s zoals het ongebreideld kapitalisme, het falend politiek beleid, oorlog en de wanhoop aansnijdt. Met de potente ritmesectie en de verrichtingen van Ross Bellenoit die een dynamische gitaartandem met Parsons vormt wordt een gespierde rauwe rocksound gecreëerd. Greed On Fire, het op nerveuze riffs geënte Changes Everything en een opzwepend Trouble Zone staan ongeduldig te trappelen om uit de lockdown en quarantaine situatie te breken en lonken naar de grote podia.

Iets te nadrukkelijk, gelukkig passeren er eveneens meer genuanceerde momenten zoals One More, een romantisch duet met Emily Ann Zeiltyn en het op melodieus galmende snarentwang golvende Living With The Top Down. Na het op lekker luie ritmiek kuierende Mule Train volgt het folkgetinte titelnummer Mercy’s Edge, op de valreep nog een van de betere tracks.  1. Greed on Fire
  2. Changes Everything
  3. Nerve
  4. Madness
  5. Trouble Zone
  6. Lar One In
  7. One More
  8. Living With The Top Down
  9. Mule Train
  10. Mercy's Edge