×

Recensie

Alternative

12 april 2016

Jordan Klassen

Javelin

Geschreven door: Bart Veenstra

Uitgebracht door: Groove Attack

Javelin Jordan Klassen Jordan Klassen Alternative 4 Jordan Klassen – Javelin Written in Music https://writteninmusic.com

Soms heb je weleens van die momenten dat je behoefte hebt aan een bepaalde mate van rust. Na een lange week werken, al dan niet met de nodige stress, verlang je naar de nodige kalmte. Iets wat daarbij heel goed van pas zou kunnen komen is het nieuwste album van Jordan Klassen, Javelin. Een album van een zanger die moeilijke tijden kende, maar voor wie nu hoop gloort aan de horizon.

Het album, dat qua sound sprookjesachtig te noemen is, begint al schitterend met openingstrack Glory B. Vocalen die vragen om aandacht, een krachtige beat op de achtergrond en Jordan Klassen die met zijn stem uiterst kalm blijft; een heerlijk begin. Een begin van een album dat eigenlijk uiterst emotioneel te noemen is. Klassen kampte met een depressie, had het nodige liefdesverdriet en zag zijn moeder de vreselijke diagnose van borstkanker krijgen.

Het zijn dan ook de onderwerpen van zijn liedjes op deze plaat. Zo is het nummer Delilah volledig gewijd aan zijn moeder die in 2013 een agressieve vorm van borstkanker bleek te hebben, welke was uitgezaaid naar haar lymfeklieren. Delilah is daarmee een van de meest aangrijpende liedjes van het album. Een zacht tokkelend gitaarmelodietje, een kleine waterval van pianoklanken en het gebruik van een solistisch glockenspiel maken het tot het meest treffende nummer van het album.

Op dit moment gaat het beter met de moeder van Jordan Klassen en dat is misschien wel de rode draad van het hele album: ondanks de angsten en wanhoop is er altijd een vorm van hoop te horen in deze muziek. Duidelijker in bijvoorbeeld Light In The Evening is dat wellicht ook niet te horen. Opvallend is verder dat Jordan Klassen tevens de producer van het album is en bovendien alle instrumenten op deze plaat zelf bespeeld heeft. De plaat kan daarmee volledig op zijn conto worden geschreven. Prima werk!

Tracklisting Javelin:

 1. Glory B
 2. Gargoyles
 3. No Salesman
 4. Baby Moses
 5. Miles
 6. We Got Married
 7. St Fraser
 8. Delilah
 9. Light In The Evening
 10. Smoking Too Long


 1. Glory B
 2. Gargoyles
 3. No Salesman
 4. Baby Moses
 5. Miles
 6. We Got Married
 7. St Fraser
 8. Delilah
 9. Light in the Evening
 10. Smoking Too Long