×

Recensie

Roots

23 mei 2021

Jon Allen –

Meanwhile

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: V2

Meanwhile Jon Allen Roots 3 Jon Allen – …Meanwhile Written in Music https://writteninmusic.com

Deze Britse singer-songwriter uit Winchester kwam wereldwijd in de picture met  Going Home, een van zijn debuut Dead Man’s Suit geplukte track die als soundtrack in de clip voor een iconisch Brits automerk figureerde. De mooie ballade In Your Light bevestigde het talent van de zanger met het aan Rod Stewart verwante stemtimbre.

Jon Allen werd destijds opgepikt door Mark Knopfler die hem meenam op de All The Road Runners tournee met Emmylou Harris. Ondertussen heeft Jon Allen  zijn vijfde langspeler ingeblikt.

…Meanwhile kwam noodgedwongen grotendeels in Allen’s huiskamer in Londen tot stand, de vaste producer Tristan Longworth was er niet bij, Allen klaarde de klus zelf met hulp van twee oude vrienden van de Liverpools Academie. Jon Skinner verleende technische assistentie bij de productie en mix. Adam skinner tekende prachtige strijkersarrangementen uit en dat is meteen hoorbaar in het sprankelende Blame It All On Me.

Het al even gedreven, door opzwepend gitaarwerk aangedreven Can’t Hold Back The Sun is een van de songs die in volle pandemie gecomponeerd werden evenals Hold On en het aan het einde opduikende wat soberder georkestreerde en meer ingetogen Western Shore.

Jon Allen heeft een aangename croonerstem met een rauw randje en er zijn onmiskenbare gelijkenissen met Stewarts verrichtingen in het rustig ballade- en midtempo werk. Het niveau van Rod’s werk en zijn interpretaties wordt uiteraard nergens bereikt in deze van folk naar pop pendelende langspeler. Het blijft bij weliswaar aangenaam voorbij kabbelend luistervoer, niet onverdienstelijk maar helaas zonder echt beklijvende momenten. 1. Blame It All On Me
 2. Can't Hold Back The Sun
 3. Cruel World
 4. Looking For The Light
 5. Mercy
 6. Suzanne
 7. How Long
 8. The Other Side
 9. Western Shore
 10. Hold On
 11. 11. Wrong 04:10