×

Recensie

Rock

01 mei 2016

John Coffey

A House For Thee

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: V2 Records Benelux

A House For Thee John Coffey Rock 4 John Coffey – A House For Thee Written in Music https://writteninmusic.com

Sinds tweede album Bright Companions uitkwam in 2012 verandert alles wat John Coffey aanraakt in glanzend goud. Popzalen en festivaltenten worden figuurlijk tot de grond toe afgebroken en derde langspeler The Great News leverde de hardcore punkband zelfs een Edison op.

In januari reisde hardcorepunkband John Coffey af naar de VS om met Converge-gitarist Kurt Ballou A House For Thee op te nemen. Resultaat zijn de ‘hardste en ruigste John Coffey liedjes ooit’, volgens de band. Daar zijn we het mee eens. In opener No House For Thee doet de band een oproep tot menselijkheid in de huidige vluchtelingencrisis. De boosheid is hoorbaar in zowel tekst als sound. Nails On The Blackboard idem. De gitaren en drums gaan door merg en been, om over de vocalen maar te zwijgen.

Gitarist Christoffer van Teijlingen bewijst zich (weer) als verdienstelijk zanger in Needles, dat gestaag opbouwt voordat Achter De Molen de boel opstookt. In One Size Fits All is nog meer ruimte voor een waanzinnige opbouw met rollende drums, donkere riffs en schreeuwen die je de wanhoop en woede laten voelen. Een prachtige akoestische versie van Relief (2015) sluit de EP zalvend af.

Eerder verschenen in MusicMaker #435, mei 2016

Downloaden bij iTunes (€6,45)


  1. No House for Thee
  2. Nails on the Blackboard
  3. Needles
  4. One Size Fits All
  5. Relief (Acoustic)