×

Recensie

Roots

22 november 2021

Joe Vestich

Steal The Wind

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Thunder Mountain Records

Steal The Wind Joe Vestich Roots 3 Joe Vestich – Steal The Wind Written in Music https://writteninmusic.com

De Amerikaanse singer-songwriter met Kroatische Roots  zette eind jaren zeventig in Pittsburg samen met de hulp van broer Mark The Vestich Brothers op. Het countryrock combo laat een livealbum na. Ondertussen resideert Joe al 35 jaar in Finland, op de cover van Steal The Wind, poseert hij met zijn gitaar voor zo’n panoramisch vergezicht met meren en bossen begrensd door machtige bergketens, het herinnert aan de studiodecors van populaire Westernseries die via het destijds nog zwart/wit  TV scherm onze huiskamers bereikten.

Die foto werd via de wonderen van de techniek en enige hulp van Shutterstock  in thuishaven Finland genomen evenals de basistracks die met Finse muzikanten van de vaste roadband met gitarist Kalle Alatalo in Tampere werden opgenomen. Bijkomende instrumentatie werd vanuit Vestich’s voormalige thuisland aangeleverd, de pedalsteel van Lloyd Maines  werd  in Austin opgenomen.

Eveneens in Texas, in zijn Big Sugar Studio in Bastrop speelde John Inmon, sleutelfiguur in de Cosmic Cowboy scene van de jaren zeventig, geïnspireerd, aanvullend gitaar- en toetsenwerk in. Naast de verzorgde eindproductie componeerde hij samen met Vestich My Darkest  Dream, een funky buitenbeentje dat meteen opvalt in het van behoorlijk stevig rockende tracks Steal The Wind en het rauwe Razor Red Skies naar met harmonieuze zang gelardeerd balladewerk waarbij de countyroots nooit ver weg zijn. pendelt zoals in Sometimes en The Song Will Live On.

Of dat het geval is voor alle tracks die hier passeren valt te betwijfelen maar bij de eerste beluistering laat dit integraal met eigen werk gevulde debuut  zonder meer een behoorlijke indruk na. 1. Paradise
 2. My Darkest Dream
 3. Steal the Wind
 4. Riding Away
 5. The Song Will Live On
 6. Rocket Girl
 7. You’re My Dream
 8. She’s a Runner
 9. Let Me Kiss Ya Honey
 10. Sometimes
 11. Razor Red Skies
 12. I’m a Soldier