×

Recensie

24 oktober 2016

Joe Bonamassa

Live At The Greek Theatre

Geschreven door: Jack Smits

Uitgebracht door: Provogue

Live At The Greek Theatre Joe Bonamassa Roots 4.5 Joe Bonamassa – Live At The Greek Theatre Written in Music https://writteninmusic.com

Joe Bonamassa heeft werkelijk een enorme output als het gaat om uitbrengen van zowel nieuw materiaal als live-registraties zoals deze. Daarnaast is hij zeer actief op de Social Media want er komen met de regelmaat van de klok filmpjes naar buiten waarin we Joe met volle overgave bezig zien en horen, soms alleen en dan weer met een vette funkband. Veelzijdigheid en enthousiasme dus.

Live At The Greek Theatre is opgenomen in zijn woonplaats Los Angeles en is een eerbetoon aan blueshelden Albert King, BB King en Freddy King. Er is een schitterende package uitgebracht die bestaat uit twee live cd’s of twee DVD’s waarvan de belangrijkste natuurlijk het live-concert is en een bonusfeature DVD die is samengesteld uit een viertal items, te weten Growing Up Joe: A Conversation with Joe’s Parents, Riding With The Kings: Offical Music Video, Caveman’s Hacked iPhone: Behind The Scenes en Joe’s Big Fat Greek: Photo Gallery.

Alle tracks van beide cd’s zijn ook terug te vinden op de Main Feature DVD die ik met veel plezier bekeken heb en waaraan ik de voorkeur geef. De beeld- en geluidskwaliteit van de DVD is werkelijk subliem. Doordat je Bonamassa met een uitgebreide band aan het werk kunt zien geeft dat veel extra. Ook krijg je het gevoel dat je er echt bij bent. Leuk om te zien is dat er met de regelmaat van de klok gewisseld wordt van gitaar. Daar zitten een aantal zeer fraaie exemplaren bij. Zo komt bijvoorbeeld de originele linkshandige Flying V van Albert King voorbij, de gitaar met een zeer specifieke klank.

We krijgen niet minder dan 22 tracks te horen waarin Joe Bonamassa excelleert op gitaar. Joe wordt bijgestaan door bassist Michael Rhodes en drummer Anton Fig met daarnaast een uitgebreide blazerssectie, Reese Wynants op Hammondorgel bekend van zijn samenwerking met Stevie Ray Vaughn en tot slot een 3-tal achtergrondzangeressen. . Verder speelt bluesgitarist Kirk Fletcher mee die jammer genoeg maar af en toe een solomomentje krijgt, dus eigenlijk hoofdzakelijk een dienende rol heeft.

Eigenlijk bestaat deze compilatie uit louter hoogtepunten, maar toch wil ik er nog een aantal tracks uitlichten. De opener See See Baby, met in de hoofdrol Paulie Cerra op sax die zijn mannetje echt wel staat en natuurlijk Joe Bonamassa die gelijk goed uitpakt met een virtuoze gitaarsolo op zijn Gibson ES335. Het langzaam funkende en spannende Breaking Up Someone’s Home is dan ook bijna geen blues meer, maar heerlijk om te horen. Angel of Mercy van Albert King met Joe op een oogstrelende Flying V is er eentje zoals ik hem het liefst bezig hoor, dus flitsend stevig gitaarspel leunend tegen de bluesrock. Subliem is Hummingbird van BB King waarin de hele band losgaat, maar het gitaarspel van Joe is fantastisch en ook The Thrill is Gone wordt voortreffelijk gebracht.

Joe Bonamassa hoeft zich natuurlijk niet meer te bewijzen, maar laat wederom horen zeer goed thuis te zijn in een veelvoud van bluesstijlen. Virtuoos, maar ook gevoelig gitaarspel beheerst hij tot in de puntjes. Daarnaast zorgt deze weergaloze begeleidingsband voor een voortreffelijk tijdloos bluesdocument dat is opgedragen aan de fameuze Three Kings of the Blues.


Tracklisting Live At The Greek Theatre:

CD 1

 1. See See Baby

 2. Some Other Day, Some Other Time

 3. Lonesome Whistle Blues

 4. Sittin’ On The Boat Dock

 5. You’ve Got To Love her With A Feeling

 6. Going Down

 7. I’ll Play The Blues For You

 8. I Get Evil

 9. Breaking up Somebody’s Home

 10. Angel of Mercy

 11. Cadillac Assembly Line

CD 2:

 1. Oh, Pretty Woman

 2. Let The Good Times Roll

 3. Never Make Your Move Too Soon

 4. Ole Time Religion

 5. Nobody Loves Me But My Mother

 6. Boogie Woogie Woman

 7. Humming Bird

 8. Hideaway

 9. Born Under A Bad Sign

 10. The Thrill Has Gone

 11. Riding With The Kings

DVD – Main Feature:

Same tracks as CD 1 and CD 2

Bonus DVD

Growing Up Joe: A Conversation with Joe’s Parents,
Riding With The Kings: Offical Music Video,
Caveman’s Hacked iPhone: Behind The Scenes
Joe’s Big Fat Greek
: Photo Gallery. 1. See See Baby
 2. Some Other Day, Some Other Time
 3. Lonesome Whistle Blues
 4. Sittin' On The Boat Dock
 5. You've Got To Love Her With A Feeling
 6. Going Down
 7. I'll Play The Blues For You
 8. I Get Evil
 9. Breaking Up Somebody's Home
 10. Angel Of Mercy
 11. Cadillac Assembly Line