×

Recensie

Alternative

09 november 2016

Joan As Police Woman & Benjamin Lazar Davis

Let it Be You

Geschreven door: Pieter Visscher

Uitgebracht door: Reveal

Let it Be You Joan As A Police Woman & Benjamin Lazar Davis Alternative 3 Joan As Police Woman & Benjamin Lazar Davis – Let it Be You Written in Music https://writteninmusic.com

Een echte muzikale duizendpoot is ze niet, die Joan Wasser, die we beter kennen onder haar artiestennaam Joan As Police Woman. Ze kleurt eigenlijk altijd wel binnen de lijntjes van pop en soul. Zo ook op haar zesde album Let It Be You, dat nogal wat draaibeurten nodig heeft om echt binnen te dringen.

De übercoole Wasser (46), die in het verleden de samenwerking zocht met grootheden zoals Lou Reed, Antony (Anohni) en David Sylvian, heeft nu de nog redelijk onbekende songwriter/producer en multi-instrumentalist Benjamin Lazar Davis aan de muzikale haak geslagen. Let It Be You is zelfs een duoplaat geworden. Lazar Davis is nog het bekendst van zijn werk met de Amerikaanse indieformatie Okkervil River.

Ze ontmoetten elkaar nadat ze beiden actief waren in Afrika, waar Wasser in Ethiopië op tournee was in de begeleidingsband van Damon Albarn en Lazar Davis in West-Afrika een studie traditionele Afrikaanse muziek volgde. Hetgeen hij nog niet te gelde maakt op dit album. Hoewel hij het staccato gitaarlijntje in openingstrack Broke Me In Two weldegelijk in zijn hoofd kreeg tijdens zijn bezoek aan het warme continent. Zo wordt beweerd althans. Het is feitelijk een nummer dat geheel binnen de kaders past waarbinnen Wasser musiceert.

De soulvolle, her en der zelfs wat jazzy popmuziek van de Amerikaanse heeft, ondanks dat die weleens beter heeft geklonken, nog altijd een ontzettende aantrekkingskracht. Niet in de laatste plaats door haar prettige, wat wulpse stemgeluid, terwijl ook Benjamin Lazar Davis over een aangename sound beschikt.

Het venijn op Let It Be You zit ‘m duidelijk in de staart, op een plaat die niet altijd even goed de aandacht weet vast te houden. Het repetitieve Station, waarop de Amerikaanse fluisterzingt en Lazar Davis eigenlijk niet meer dan één gitaarakkoord nodig heeft, beschikt over een climax met drums die ervoor zorgt dat het album toch nog drie sterren over de streep trekt.  1. Broke Me In Two
  2. Overloaded
  3. Magic Lamp
  4. Let It Be You
  5. Hurts So Bad
  6. Satellite
  7. Easy Money
  8. Violent Dove
  9. Motorway
  10. Station