×

Recensie

Roots

14 december 2017

Jim Ghedi

A Hymn For Ancient Land

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Basic Rock

A Hymn For Ancient Land Jim Ghedi Roots 4.5 Jim Ghedi – A Hymn For Ancient Land Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een groot talent is de nog maar 26-jarige uit Sheffield afkomstige gitarist Jim Ghedi toch. Met zijn tweede plaat, A Hymn For Ancient Land heeft hij wederom een juweel van een album gemaakt.

Het nieuwe album, de opvolger van het twee jaar geleden verschenen Home Is Where I Exist, Now To Live and Die, ontstond grotendeels doordat Ghedi volop langs de Britse eilanden trok en geïnspireerd raakte door de wonderen van natuur die hij onderweg tegenkwam. Met titels als Home for Moss Valley, Cwm Elan, Bramley Moor en Banks Of Mulroy Bay heeft hij de plekken waar hij de inspiratie vandaan haalde ook maar duidelijk benoemd.

Ghedi is een begenadigd gitarist die zijn inspiratie volledig uit de folk haalt. Zijn akoestische en elektrische gitaarspel klinkt wondermooi en wordt vooral door weelderige strijkarrangementen maar ook lap-steel en accordeon van wel heel veel sfeer voorzien. De twee songs waarop hij zingt (Phoenix Works en Banks Of Mulroy Bay) verrijken die sfeer nog net wat meer.

Luister naar Home For Moss Valley, Cwm Elan en Bramley Moor, het openingstrio aan songs en je bent volledig verkocht. Waarschijnlijk bij de eerste minuut van de album opener al. Ghedi’s composities/songs maken zoveel sfeer los en zijn gitaarspel is zo vol klankkleuren dat ze steeds weer volop indruk maken.

A Hymn For Ancient Land is, na albums van onder meer Nadia Reid en Julie Byrne de vierde opvallende release op het jonge Basin Rock label, een tijdloos album met een prachtige melancholische toon en sfeer die je gelijk in je hart sluit.  1. Home For Moss Valley
  2. Cwm Elan
  3. Bramley Moor
  4. Fortingall Yew
  5. Phoenix Works
  6. Banks Of Mulroy Bay
  7. Sloade Lane