×

Recensie

Roots

19 maart 2021

Jesse Brewster

The Lonely Pines

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Crooked Prairie Records

The Lonely Pines Jesse Brewster Roots 3.5 Jesse Brewster – The Lonely Pines Written in Music https://writteninmusic.com

Met zijn ouders leidde hij tijdens zijn jeugdjaren een zwervend bestaan dat bracht hem als tiener vanuit Noord Californië naar Hawaii om uiteindelijk in San Francisco te belanden. Naast Beatles en Stones luisterde hij onbevangen naar Eagles, Willie Nelson, Fleetwood Mac maar ook Bob Marley en andere muziekjes die zijn hippieouders draaiden nestelden zich in zijn hoofdje. Als beginnend muzikant voelde Jesse Brewster zich meteen thuis op eindeloze omzwervingen.

Het is  dan ook niet verwonderlijk dat we Jesse ‘Let’s run Away”, horen zingen met soepele stembuigingen. Het begon met persoonlijke ervaringen, zijn allereerste song gaat over zijn broer Jim die aan nierfalen overleed. De broers waren nog twintigers en ondertussen onderging Jesse dank zij zijn vrouw een levensreddende niertransplantatie. Hij perfectioneerde zich verder als instrumentalist en verruimde de autobiografische thematiek met verhalen van andere personages.

Zijn vijfde langspeler steunt op een folkgetinte mix van country en rock, de eerder vermelde opener Lets Run Away  leunt evenals Kicking  and Streaming op een (iets te) vlotjes stromende West Coast flow die enigszins aan de verrichtingen van een jonge Jackson Browne herinnert.

Met het op een combinatie van rammelende piano, donkere twang en dobroklanken huppelende Bitter Pill en Southern komen we onmiskenbaar in ongerept prairie gebied terwijl de weemoedige fiddle song Amber Kinney naar Keltische roots refereert.

Een gedeelte van dit werkstuk werd noodgedwongen moederziel alleen in de huisstudio afgewerkt, Close to Home dat na een akoestische intro in sprankelende countryrock overvloeit gaat over de nare gevolgen van de pandemie, geenszins een klaagzang maar een ode aan het warme familieleven, opmerkelijk voor een geboren zwerver.  1. Let' s Run Away
  2. Kicking and Screaming
  3. Bitter Pill
  4. Southern
  5. Close to Home
  6. Woman in My Mind
  7. So Much Good Right Here
  8. No One to Blame
  9. Follow it Down
  10. Amber Kinney