×

Recensie

20 mei 2018

Jennifer Castle

Angels Of Death

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Paradise Of Bachelors

Angels Of Death Jennifer Castle Pop 4 Jennifer Castle – Angels Of Death Written in Music https://writteninmusic.com

De  uit Toronto afkomstige singer-songwriter groeide op in Missaugua en Orangeville, verbleef een tijdje in Londen, Vancouver en Brits Columbia. Terug in Toronto  begint ze te musiceren en brengt twee langspelers uit onder de naam Castlemusic.  Dat wordt in 2011 ook de titel van haar eerste werkstuk onder eigen naam. De opvolger bekoorde met dromerige bij momenten herinneringen aan de Laurel Canyon sound oproepende folkpop. Angels Of Death is minder idyllisch getint, enkele overlijdens in haar nabije omgeving vormen de aanzet. Jennifer verwerkt die heftige en verwarrende impressies in haar songs. Die werden grotendeels in haar eentje opgenomen in een 19de eeuws kerkgebouw in de buurt van het kustgebied in Lake Arie in het Noorden van Ontario waar Castle’s familie resideerde. Die zelf opgelegde isolatie en eenzaamheid van die omgeving linken duidelijk door in de mysterieuze pianoballade Tomorrow Mourning terwijl Crying Shame en vooral een zweverig Texas meer aanleunen bij de sobere, akoestische countryneske benadering van haar vroegere werk.

Met het wat ruimer geïnstrumenteerde, we horen een orgeltje en elektrische gitaar, terwijl de prevelende, wat onstabiele zang van Jennifer in The Angels Of Death het dramatische effect versterkt; “You’re my only friend when the nights feel cruel, you’re my only friend when I’m loves fool and the angels of death are hangin’ in the room, you’re my only friend”. In de staart van de song  volgen nog mijmeringen van de gerenommeerde Canadese poëet Al Purdy en aansluitend is er een ingetogen instrumentaal intermezzo met strijkers en pedalsteel. Dat instrument dat is eveneens bepalend is voor de klankkleur van Rose Waterfall.

De intimistische folkparels Grim Reaper en Stars of Milk onthullen de immer knagende twijfel van de singer-songwriter. Ter afsluiting volgt het lang uitgesponnen, in een bezwerende mantrazang uitlopend epos Tonight In The Evening en een tweede, dit keer vocale, reprise van We Always Change. Betoverende muzikale poëzie.

We Always Change Reprise Pt.2  1. Tomorrow's Mourning
  2. Crying Shame
  3. Texas
  4. Angels Of Death
  5. We Always Change Reprise, Pt. 1
  6. Rose Waterfalls
  7. Grim Reaper
  8. Stars Of Milk
  9. Tonight The Evening
  10. We Always Change Reprise, Pt. 2