×

Recensie

21 februari 2013

Jenn Grant

The Beautiful Wild

Geschreven door: Norbert Tebarts

Uitgebracht door: Blue Rose

The Beautiful Wild Jenn Grant Pop 4 Jenn Grant – The Beautiful Wild Written in Music https://writteninmusic.com

Het eerste wat opvalt aan Jenn Grant is haar bijzonder goede en mooie stem. Die doet, vooral bij de hogere uithalen, wat denken aan die van de Noorse Ane Brun. Grant komt uit een ander deel van de wereld, het Canadese Halifax. The Beautiful Wild is haar vierde album, na Orchestra For The Moon (2007), Echoes (2009) en Honeymoon Punch (2011). Kijkend naar de intervallen is het dus niet vreemd dat ze de fans in 2013 verblijdt met dit nieuwe album. En reken erop dat je verblijd wordt, of je nu (al) fan bent of (nog) niet!

The Beautiful Wild telt – als we de introductie achterwege laten – 11 nummers. Grant maakt lastig te plaatsen muziek: hoewel je duidelijk invloeden hoort van pop, roots en zelfs van soul is het toch moeilijk om het in een hokje te plaatsen. De muziek heeft soms iets mystieks. Dat komt niet alleen door die bijzondere stem, maar ook door de manier waarop ze bepaalde instrumenten inzet. Denk dan bijvoorbeeld aan de sitar, strijkers en een harp. En, er komt zelfs een jongenskoor voorbij. En toch, nogmaals, de nummers zijn toegankelijk genoeg om de schijf ook onder ‘pop’ te plaatsen.

Het album kent niet alleen een mooie afwisseling in stijlen, hetzelfde geldt voor het tempo: van een prachtige ballad als Michael tot het lekker soulvolle, uptempo nummer White Dove. Of luister hieronder eens naar In The Belly Of A Dragon.

Grant eindigt met een cover van Eye Of The Tiger van Survivor (staat niet in de tracklisting, maar het komt na Green Grows The Lilac). In deze compleet andere versie (met slechts piano en zang) is het zeker niet een nummer voor een film als Rocky, maar wel uitermate geschikt voor het gehoor van een muziekliefhebber. Wat een prachtige cover!

The Beautiful Wild verrast zowel door de afwisseling van stijlen, als door de kwaliteit van het geheel. Een aanrader! 1. Introduction
 2. The Fighter
 3. I've Got Your Fire
 4. I Want You Back
 5. Hollywood
 6. Gone Baby Gone
 7. White Dove
 8. One More Night
 9. Aida
 10. Michael
 11. In The Belly Of A Dragon
 12. Green Grows The Lilac