×

Recensie

Roots

24 september 2022

Jeffrey Halford And The Healers

Soul Crusade

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Continental Song City

Soul Crusade Jeffrey Halford Roots 4 Jeffrey Halford And The Healers – Soul Crusade Written in Music https://writteninmusic.com

De naar Californië verkaste Texaanse songsmid is ondertussen al enige tijd actief. Het vorig jaar uitgebrachte overzicht Beware Of Worthless Imitations illustreert in 20 songs de muzikale evolutie van Jeffrey Halford die in een stroomversnelling geraakte met Rainmaker dat met LO-Fi Dreams en West Towards South een meer dan verdienstelijke trilogie vormt waarbij de muzikale bijdrage van The Healers een essentieel onderdeel deel van het  repertoire vormt.

Adam Rossi  zit nog altijd achter de drumkit verankerd en  bouwt de ritmische structuur op met bassist Mike Anderson en zorgt naast  de toetsenpartijen voor de productie.  Hallford diept in zijn  beeldrijke songwerk verhalen uit het verleden op, in Another Skyline keert hij terug naar de jaren vijftig en onthult zijn rusteloze natuur op een met warme gitaarlicks en orgel.  Die horen we ook in Pescadero, een trip naar de jaren zestig in een uit die periode daterende Cadillac Eldorado met Fats Domino op de autoradio.

Kitchen Door surft op  warme orgel en speelse gitaarakkoorden en roept onbezorgde taferelen op uit lang vervlogen tijden. In Take It Slow eist een oude vriendin die de muzikant wel eens opzocht na een concert de hoofdrol op, gitaarakkoorden van Preacher Boy zorgen voor ondersteuning.

Het door een combinatie van wervelende piano en  orgel en snerpend snaren ondersteunde Pie Eyed Poet’s Plea lonkt naar New Orleans en Wanderin’ Kind naar de weidse prairie met prachtige pedal steeltonen van Tom Heyman. Het zijn twee tracks waarin Aaron gitaar en bas speelt en als co-producer vermeld wordt.

Na de intimistische countryblues van Sinner Man horen we terug akoestische picking In Walk To The River, de zwoele achtergrondzang van Hannah Halford creëert een meeslepend gospelsfeertje. Snerpende slides en stevige drumroffels zuigen ons naar de vurige southern rock van Devil.  Als de pedalsteel huilt in Picture duiken door spijt verteerde herinneringen, een gevoel dat eveneens in Sad Sinking Feeling opduikt.

Andermaal overtuigen de in een doorleefde mix van country , soul en blues gedrenkte verhalen van Halford.

  1. Another Skyline
 2. Take It Slow
 3. Pie Eyed Poets Plea
 4. Wandering Kind
 5. Kitchen Door
 6. Sinner Man
 7. Walk To The River
 8. Pescadero
 9. Devil
 10. Picture In My Mind
 11. Sad Sinking Feeling