×

Recensie

Roots

17 februari 2015

Jeff Beadle

Where Did We Get Lost

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Butterfly Collectors

Where Did We Get Lost Jeff Beadle Roots 4 Jeff Beadle – Where Did We Get Lost Written in Music https://writteninmusic.com

De Canadese singer-songwriter Jeff Beadle komt met Where Did We Get Lost met zijn eerste volwaardige album. Hij is een opvallende stem in een overvol singer-songwritersveld.

Dat Jeff Beadle behoorlijk wat in zijn mars heeft werd vorig jaar wel heel duidelijk met zijn eerst uitgave van songs op The Huntings End EP. Het was een sobere opname, puur gitaar en stem, die een indringende impact had. Voor Where Did We Get Lost, zijn eerste volwaardige album, heeft Beadle die formule eigenlijk niet losgelaten. Af en toe klinken er wat extra stemmen of wat extra instrumenten maar het is Beadle die met zijn gitaar en zang wederom grote indruk maakt.

Beadle schrijft niet alleen sterke songs met fraaie, sterk persoonlijke teksten, maar hij heeft een stem die overtuigt en emotioneert. Een stem ook die de ‘kale’ songs met gemak kan dragen. Of het nu albumopener The One, het titelnummer, How Calmly, Single Mothers, Single Fathers of The Hardest Part en het wel heel sterke Lost Living zijn. En ook de aan Love refererende albumafsluiter Lover Down is van grote klasse.

Beadle heeft songs die zowel tijdloos zijn als volledig in het tijdsbeeld van nu passen. Hoewel zijn songs wel niet op de Nederlandse radio zullen komen zijn ze wel degelijk voor een groot publiek toegankelijk. Het zou dan ook niet meer dan terecht zijn als een van de grote festivals Jeff Beadle aan hun line up zou toevoegen. Gezien zijn livepower zal hij zonder twijfel gelijk een van grote verrassingen zijn.  1. The One
  2. Where Did We Get Lost
  3. Lost Living
  4. How Calmly
  5. Single Mothers, Single Fathers
  6. 1st of July
  7. The Hardest Part
  8. The Letter
  9. Lover Down