×

Recensie

Electronic

08 oktober 2010

Javelin

No Más

Geschreven door: Wilbert Stuifbergen

Uitgebracht door: Luaka Bop

No Más Javelin Electronic 3 Javelin – No Más Written in Music https://writteninmusic.com

Een jaar na hun in eigen beheer uitgegeven debuutalbum Jamz n Jemz (2009) worden de twee neven Tom Van Buskirk en George Langford getekend op het prestigieuze label Luaka Bop. Het duo uit Brooklyn, New York valt op met hun sound van electro, funk, wereldmuziek en hiphop, die voort komt uit samplers en keyboards.

Opener Vibrationz is om kort te zijn een killertrack die meteen de aandacht trekt en dubstep-ritmes laat samensmelten met een hiphop vibe, wat een opening! Het is echter ook één van de vijf tracks, naast Mossy Woodland, Intervales Theme, The Merkin Jerk en Goal / Wide die tevens op het debuutalbum stonden.

Oh! Centra moet je vanaf de eerste seconde hard draaien, dan hoor de naald nog in de groef vallen (super gewoon), om daarna als een soort computerspelletje te openen en vervolgens met electrobeats en ditto stemmetjes de weg te vervolgen.

We Ah Wi drentelt ogenschijnlijk als een niemendalletje voorbij maar zit toch weer uiterst spannend in elkaar en het mooie Tell Me What Will It Be? tovert wonderschone aardse klanken/samples naar boven om halverwege met een korte Funkadelic snerpende gitaarsolo naar een climax te komen. En voor lichte new wave met space invloeden ben je bij Moscow 1980 aan het juiste adres.

Javelin is ijzersterk in het maken van aanstekelijke beats en daar vervolgens een prima tune van te produceren. Sommige songs echter mogen van mij nog verder worden worden uitgewerkt (Mossy Woodland, The Merkin Jerk, C Town, Susie Cues en Goal/Wide) want die gaan nadat ze uit de startblokken zijn gekomen als een nachtkaars uit. 1. Vibrationz
 2. Mossy Woodland
 3. Oh! Centra
 4. On It on It
 5. Intervales Theme
 6. We Ah Wi
 7. Tell Me What Will It Be?
 8. Moscow 1980
 9. The Merkin Jerk
 10. C Town
 11. Off My Mind
 12. Susie Cues
 13. Shadow Heart
 14. Dep
 15. Goal/Wide