×

Recensie

Soul / Hiphop

16 februari 2015

Jarrod Lawson

Jarrod Lawson

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Dome

Jarrod Lawson Jarrod Lawson Soul / Hiphop 4 Jarrod Lawson – Jarrod Lawson Written in Music https://writteninmusic.com

Wat een fenomeen is de Amerikaanse soulzanger Jarrod Lawson en wat een geweldig album is zijn gelijknamige debuut.

Debuteren met een volwassen en muzikaal volgroeid album is niet iedereen gegeven. Jarrod Lawson, een 38-jarige soulzanger uit Portland, Orgeon, heeft er al flink wat jaren ervaring in het livecircuit opzitten en flink wat spannende gastoptredens bij vermaarde artiesten maar verkreeg nooit een platendeal. Hij besloot vervolgens om alles dan maar zelf te doen. Met vrienden Dave Friedlander en Steveland Swatkins en een groep bevriende muzikanten dook hij de studio in om zijn eigen songs op te nemen en het resultaat is een meer dan geweldig debuut.

Niet alleen de geweldige stem van Lawson als wel de zelfgeschreven, ijzersterke songs overtuigen volop. Ongelooflijk dat het talent van Lawson zo onopgemerkt is gebleven want met zijn debuut schaart hij zich gelijk tussen de groten van de soul. Zelf toetsenman en klassiek geschoold en opgevoed met de volle lading classic soul weet Lawson in elke song de juist emotie en diepte te vinden. Of dat nu een prachtballade alleen achter de piano is zoals Everything I Need of volbloed souljazz in songs als Music And Its Magical Way, All That Surrounds, Sleepwalkers of het al net zo groovy Gotta Keep. Songs als Walk In The Park en He’s There zijn al net zo sterk. Maar eigenlijk is songs eruit pikken in dit geval onnodig omdat echt elke track zo rijk aan sfeer en emotie is.

Lawson biedt op zijn meesterlijke debuut een heerlijke mix van coole jazz en soul die volledig overtuigt. De arrangementen zijn overdacht en rijk aan variatie. Echt alle songs bevatten datgene dat ze sterker, swingender en emotievoller maakt. Een bizar knappe combinatie en een waar bewijs dat Lawson een supergroot talent is die vanuit zijn muzikale vermogen exact weet wat hij doet. 1. Music & Its Magical Way
 2. Sleepwalkers
 3. He's There
 4. Walk In The Park
 5. All That Surrounds
 6. Think About Why
 7. Redemption
 8. Spiritual Eyes
 9. Together We'll Stand
 10. Needed
 11. Everything I Need
 12. Gotta Keep