×

Recensie

Roots

16 juni 2015

Jared James Nichols

Old Glory And The Wild Revival

Geschreven door: Bert Vethaak

Uitgebracht door: Listenable Records

Old Glory And The Wild Revival Jared James Nichols Roots 4 Jared James Nichols – Old Glory And The Wild Revival Written in Music https://writteninmusic.com

De liefhebbers van een zeer stevig potje bluesrock zullen hun art ophalen bij het horen van het debuutalbum Old Glory And The Wild Revival van je 24 jarige Amerikaan Jared James Nichols. De van oorsprong uit Winsconin maar momenteel in LA woonde gitarist begon met spelen toen hij op zijn 14e een gitaar kreeg. Zijn muzikale moeder bracht hem de basis van de Blues bij en na flink oefenen en spelen in lokale gelegenheden schopte hij het tot op het podium bij Buddy Guy en Big Jim Johnson. Ook stond hij in het voorprogramma van Kenny Wayne Shepherd en The Derrek Trucks Band. Voorafgaand aan dit debuut album heeft hij 2 EP’s uitgebracht; Live At The Viper Room (2012) en Old Glory And The Wild Revival (2013). Deze 2 EP’s heeft hij nu samengevoegd en uitgebreid met 5 nieuwe nummers en een studio opname van een eerder uitgebracht live nummer tot een volledig album.

Nichols brengt, samen met zijn band die bestaat uit Erik Sandin op bas en Dennis Holm op drums, zoals gezegd een meer dan behoorlijk stevig potje bluesrock. Dat begint al gelijk met opener Playin’ For Keeps, het nummer dat al eerder op zijn live EP is verschenen en nu ook in de live uitvoering het album afsluit. Maar het is niet allemaal geweld. Op zijn resonator weet hij een zeer gevoelig Now Or Never te vertolken. En met All Your Pain komt er een bluesballad voorbij. Take My Hand begint prachtig authentiek, alsof het zo uit de Delta ontsproten is. Resonator en slide gitaar om dan prachtig over te gaan in heerlijke Southern Rock.

Zo langzamer hand ontspruit er een prachtige nieuwe lichting jonge bluesrockers. Een paar jaar geleden konden we al kennis maken met een zanger/gitarist als Ryan McGarvey en dan nu timmert Jared James Nichols duidelijk aan de weg. Ik zeg Laat ze maar komen!

Tracklisting Old Glory And The Wild Revival:

 1. Playin’ For Keeps
 2. Crazy
 3. Let You Go
 4. Can You Feel It?
 5. Now Or Never
 6. Haywire
 7. All Your Pain
 8. Get Down
 9. Sometimes
 10. Blackfoot
 11. Take My Hand
 12. Come In My Kitchen
 13. You Won’t Last (live)
 14. Playin’ For Keeps (live)


 1. Playin' For Keeps
 2. Crazy
 3. Let You Go
 4. Can You Feel It?
 5. Now or Never
 6. Haywire
 7. All Your Pain
 8. Get Down
 9. Sometimes
 10. Blackfoot
 11. Take My Hand
 12. Come in My Kitchen
 13. You Won't Last (Live at The Viper Room)
 14. Playin' For Keeps (Live at The Viper Room)