×

Recensie

Jazz

12 december 2014

James Farm

City Folk

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Nonesuch

City Folk James Farm Jazz 4 James Farm – City Folk Written in Music https://writteninmusic.com

Dat er van het energieke jazzcollectief James Farm een opvolger van hun geweldige gelijknamige debuut uit 2011 zou komen lag voor de hand. De band met Aaron Parks (piano), Joshua Redman (saxofoon), Eric Harland (drums) en Matt Penman (bas) liet zowel op dat album als live zoveel speelplezier horen en zien dat je aan alles voelde dat de mannen weer graag samen wilden komen zodra hun soloprojecten daar weer tijd voor gaven.

En dat de magie tussen de zeer talentvolle muzikanten nog steeds optimaal is bewijst City Folk. Met hun tweede album hebben ze een nog beter album gemaakt dan met hun debuut. Dat Joshua Redman een van de meest geweldige saxofonisten van deze tijd is mag al 20 jaar duidelijk zijn maar dat Parks, Penman en Harland tot fenomenale hoogten aan het doorgroeien zijn bewijst dit nieuwe album.

De composities sprankelen, het spel klinkt super fris, de muzikanten bewijzen elk briljant te kunnen soleren en het samenspel is al net zo adembenemend. En de mannen kunnen net zo hard grooven als dat ze subtiel hun weg vinden. Het zijn prachtcomposities als Two Steps (Penman), Otherwise (Parks), het dik op de groove doorduwende Mr. E en What Remains (allebei van Redman) die in eerste instantie de meeste indruk maken maar met elke luisterbeurt zullen daar alleen maar meer bijkomen.

Heerlijk om een collectief aan het werk te horen dat elkaar zo optimaal uitdaagt om het beste van hun spel te laten horen. City Folk is een prachtplaat! 1. Two Steps
 2. Unknown
 3. North Star
 4. Mr. E
 5. Farms
 6. Otherwise
 7. Jury's Out
 8. Aspirin
 9. City Folk
 10. What Remains
 11. The Power Of Now *