×

Recensie

World

14 mei 2016

Izaline Calister

Rayo Di Lus

Geschreven door: Marcel Hartenberg

Uitgebracht door: Coast to Coast

Rayo Di Lus Izaline Calister World 4 Izaline Calister – Rayo Di Lus Written in Music https://writteninmusic.com

Zonnig, warm en net dat extra stukje zonneschijn meegevend dat van de aanloop naar de zomer een echt tropisch effect laat uitgaan. De warme en zuivere stem van Izaline in nummers die uiteenlopen van een dromerige ballade als Ainda, het vrolijke Mi Welita, het uitbundige Reina Di Pordon tot aan het ronduit swingende Kou Mi Numa neemt je mee naar Caribische sferen en brengt je in een feestelijke stemming.

De muzikale begeleiding is steeds in balans met de stem en zanglijnen van Izaline. Zo is Reina Di Pordon gegoten in uitbundige orkestratie, terwijl de uitvoering van Kada Be (Telkens Weer) fraai klein wordt gehouden. Het album heet vertaald ‘Zonnestralen’ en de elf nummers op dit album zijn alle lichtstraaltjes op zich die je dag kunnen opfleuren.

De samenwerking met Buleria en met KIT van broer Roël Calister geeft een extra dimensie aan de toch al exotische klanken die Izaline hier laat klinken. Met de teksten in Papiamentu gezongen (met vertalingen in het tekstboekje erbij)  en de werkelijk prachtige harpklanken die Astrid Haring aan openingsnummer, het negende nummer en slotnummer toevoegt, is dit een zeer geslaagd nieuw album van Izaline geworden. Laat de zomer nu maar komen, met de muziek van Izaline is het heerliik al Caribisch wegdromen.

Tracklisting Rayo Di Lus:

 1. Ainda
 2. Mi Welita
 3. Reina Di Pordon (featuring Buleria)
 4. Kada Be (Telkens Weer)
 5. Aaah
 6. Mi Ke Ku Mi Stimé
 7. Kou Mi Numa (featuring KIT)
 8. Blue Curacao
 9. Laman
 10. Bo Kuenta
 11. T’AminT’Esun