×

Recensie

Metal

06 februari 2017

Iron Reagan

Crossover Ministry

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Relapse Records

Crossover Ministry Iron Reagan Metal 4 Iron Reagan – Crossover Ministry Written in Music https://writteninmusic.com

De opvolger van Tyranny At Will tikt krap de 30 minuten aan, maar daar krijg je wel 18 nummers voor. Dat houdt dus in dat de nummers net iets langer duren dan op de voorganger.. Toch maakt het Crossover Ministry er niet minder opgefokt door. En ook nu weer klokken er best een aantal songs dik onder de minuut. Nog steeds vliegen de S.O.D. en D.R.I. riffs je met 300 km per uur om de oren en lijkt het of de tijd sinds Speak English Or Die en Dealin’ With It heeft stil gestaan. Zanger Tony Foresta zijn performance is er 1 met gebalde vuisten en samengeknepen billen. Keihard gaat hij er in iedere track in en klinkt daarbij soms net als Kurt Brecht.  Drummer Ryan Parrish breekt het ene na het andere snelheidsrecord terwijl de gitaristen Mark Bronzino en Philip Hall messcherpe riffs afvuren.

Wie net als ik gehoopt had op een politieke lading, zal dat helaas niet tegenkomen op Crossover Minstry. Het zou wel de ideale soundtrack voor anti Trump teksten zijn. Weinig bands die zo pissed off kunnen klinken als Iron Reagan. Maar de heren hadden dit album al geschreven voor de verkiezingen. En wie had toe kunnen verwachten dat de Trump daadwerkelijk zou winnen?

Toch is het wel de ideale muziek om die ellende juist te vergeten. Het is een album dat je alles kan doen vergeten. Een adrenaline bom, waarin je jezelf helemaal kunt verliezen. Crossover Ministry is gewoonweg recht vooruit keihard feesten. Het is de ideale soundtrack voor de ultieme mosh pit. Alle 18 nummers zijn raak en de repeat knop is een absolute must. Na 10 x achter elkaar verveelt het nog voor geen meter. Crossover Ministry is meer dan een ode aan het genre, Iron Reagan houdt het genre springlevend en laat vol overtuiging horen dat het verre van gedateerd klinkt. Wat een feest! 1. A Dying World
 2. You Never Learn
 3. Grim Business
 4. Dead With My Friends
 5. No Sell
 6. Condition Evolution
 7. Fuck The Neighbors
 8. Power Of The Skull
 9. Crossover Ministry
 10. More War
 11. Blatant Violence
 12. Parents Of Tomorrow
 13. Bleed The Fifth
 14. Megachurch
 15. Shame Spiral
 16. Dogsnotgods
 17. Eat Or Be Eaten
 18. Twist Your Fate