×

Recensie

Roots

10 december 2021

I See Hawks In L.A.

On Our Way

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Western Seeds Record Company

On Our Way I See Hawks In L.A. Roots 4 I See Hawks In L.A. – On Our Way Written in Music https://writteninmusic.com

Afgelopen zomer werd er nieuw werk van I See Hawks In L.A. uitgebracht, On Our Way volgde na Hawks with Good Intentions. Het samenwerkingsverbond met het gelijknamige folkcombo uit Liverpool was de opvolger van  het laatste regulier werkstuk van het kwartet in het pre-Corona tijdperk. Rob Waller en Paul Laques stelden zich tijdens de lockdown noodgedwongen flexibel op, de gitaar spelende singer-songwriters leverden het songwerk vanop afstand aan, drumster Victoria Jacobs liet zich evenmin onbetuigd.

Bij die afzonderlijk ingespeelde bijdragen voegde Paul Marchall zijn bvbaspartijen en achtergrondzang een uitgebreid clubje van good folks  verrijkten het geheel met aanvullende instrumentatie.

Might’ve Been Me opent de score, huppelend snarenwerk vermengt zich met de pedalsteel van Dave Zirbel. ‘’ All I know is I’m on my way zingen Waller en kompanen in harmoniërende gezangen in de titeltrack een lekker vloeiende countryrocker. Het door een  etherische fiddle intro van Brantleys Kearns ingeleide Know Just What To Do leunt sterk aan bij de experimentele Cosmic country die in de jaren zeventig vanuit Californië kwam aanwaaien.

Mississippi Gas Station Blues drijft op ruige, zwaar aangezette boogieklanken met kil gedeclameerd parlando. Met Kensingston Market verzeilen vanuit het drassige Mississippi in een levendige wijk in Toronto. Heerlijke gitaren met psychedelisch randje en daarboven op de lieflijke zang van Jacobs, het contrast kan niet groter zijn in de door de drumster aangeleverde song.

Met songs als Kentucky Jesus en Geronimo zijn we terug op vertrouwde terrein met uitgebreide prairielandschappen en verhalen die refereren naar historische iconen. Stealing lijkt vanaf de Westkust komen aanwaaien, de ondersteuning van enkele leden van Old Califirnio is hier niet vreemd aan, Rich Dembowski zat overigens mee aan de schrijftafel en het gitaartje dat je hoort is van Woody Aplanalp. Radio Keeps Me On The Ground verwijst niet alleen naar de beperkingen tijdens lockdown en zet ons meteen stevig met de voeten op de grond.

Ter afsluiting wordt lekker uitgefreakt in de langgerekte mysterieuze jam  How You Gonnna Know? De vredelievende Hawks zijn helemaal terug nu nog wachten tot ze vrij kunnen uitzwermen met hun verfijnde countryrock. 1. Might’ve Been Me
 2. On Our Way
 3. Know Just What to Do
 4. Mississippi Gas Station Blues
 5. Kensington Market
 6. Kentucky Jesus
 7. Geronimo
 8. Stealing
 9. If I Move
 10. Radio Keeps Me on the Ground (Slight Return)
 11. How You Gonna Know?