Recensie

20 december 2016

Hydrogen Sea

In Dreams

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Unday Records

In Dreams Hydrogen Sea Electronic 3.5 Hydrogen Sea – In Dreams Written in Music https://writteninmusic.com

In Dreams is het debuutalbum van het Brusselse ambient synthpopduo Hydrogen Sea, dat in 2014 met de ep Court The Dark voor het eerst van zich deed spreken. Met in het achterhoofd het besef van de eindigheid van het leven, zingt de band op dit eerste album vooral over persoonlijke groei en het pakken van momenten.

Hydrogen Sea trok tot dusver twee singles van dit album: Worry, een relatief stevige triphop/pop-track met een prominente bas en het vergelijkbare Beating Heart, dat (elektronische) strijkers en plechtige sferen afwisselt met een pittige beat (en hand claps): ‘We’ll never walk in line… We will only follow the beating of our heart’, zingt Birsen Uçar.

Albumopener Another Skin is mooi, dreigend en handelt over opnieuw beginnen, hiermee aansluitend op de overheersende thematiek van In Dreams. Murky Waters, met zijn donkere ondertonen, is een dynamisch en intrigerend hoogtepunt. Lead Us Home, met robuuste R&B-achtige beats laat daadkracht horen: ‘Shake off the feeling that we are so very small’ en ‘Meet the forests, meet the sunshine, meet the moonlight / To lead us home’.

Qua variatie valt er nog wat te winnen door Hydrogen Sea maar de roep om engagement en bewustwording in het indringende Free Falling en het minimalisme en de belofte van de nacht in de opvallende titelsong zorgen ervoor dat er ook verder op dit mooie album nog het nodige te halen valt. Al met al is In Dreams een zeer bevredigende debuutplaat. 1. Another Skin
 2. Beating Heart
 3. Murky Waters
 4. Lead Us Home
 5. Free Falling
 6. In Dreams
 7. Before I Go
 8. Worry
 9. Voyager
 10. Walk Away Now
 11. Gentle Doubler