×

Recensie

Alternative

06 november 2011

Hussey/Regan

Curios

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Cherryred

Curios Wayne Hussey/Regan Alternative 3.5 Hussey/Regan – Curios Written in Music https://writteninmusic.com

The Mission viert dit jaar het 25 jarige jubileum met een tournee. Dit heeft frontman Wayne Hussey er niet van weerhouden om met Julianne Regan (All About Eve) een nieuwe CD genaamd Curios uit te brengen.

Wayne Hussey beleefde met The Mission zijn hoogtijdagen aan het eind van de jaren 80. Julianne Regan was nauw betrokken bij The Mission waar ze de backing vocals deed bij diverse Mission albums o.a. Gods Own Medicine.

De plannen voor Curios dateerden al  sedert 2009, maar bij Curios lijkt het alsof de geest van Johnny Cash ook Hussey en Regan heeft aangeroerd. Curios staat vol met covers, aangevuld met enkele nieuwe nummers. Curios opent met een nieuwe ingetogen versie van Naked And Savage, van de Mission CD The First Chapter en bevat verder enkele zeer eigenaardige en aparte covers van o.a. David Bowie – Ashes To Ashes, Duran Duran – Ordinary World en een zeer aparte versie van Kylie Minogue’s en Nick Cave’s Where The Wild Roses Grow.

Beide stemmen vullen elkaar perfect aan op de meest fraaie ingetogen nummers welke het album domineren. De stem van Hussey heeft niet aan kracht ingeboet en klinkt nog als vanouds. De ritmes, het typerende subtiele gitaarwerk  en de warme stem van Julianne Regan completeren het verhaal. Uitschieters in deze zijn o.a Ashes To Ashes, Enjoy The Silence, I Go To Sleep en A Change In The Weather. Ondanks dat de cover van Where The Wild Roses Grow de aanleiding was voor het album is dit een van de dipjes in het album. Met de nieuwe songs Dangerous Eyes en A Change In The Weather wordt het album gecompleteerd. Tevens staat er drie bonustracks waaronder de misser You’ll Never Walk Alone.

Wie echter verwacht om met Curios een Mission-album in huis te halen zal zich vergissen, desondanks is Curios het beluisteren meer dan waard. Vanaf 18 november 2011 in de schappen te verkrijgen. 1. Naked And Savage
 2. Ordinary World
 3. Enjoy The Silence
 4. Another Lonely Day
 5. Wichita Lineman
 6. Ashes To Ashes
 7. I Go To Sleep
 8. Where The Wild Roses Grow
 9. Dangerous Eyes
 10. Calling Your Name
 11. Unravel
 12. A Change In The Weather
 13. You'll Never Walk Alone
 14. Wichita Lineman (The Myosotis Mix)
 15. Enjoy The Silence (The Thinner Air Mix)