×

Recensie

Alternative

03 december 2014

Hookworms

The Hum

Geschreven door: Ron Loontjens

Uitgebracht door: Domino Records

The Hum Hookworms Alternative 4 Hookworms – The Hum Written in Music https://writteninmusic.com

Sedert enige tijd wordt er weer te pas, maar bovenal ook zeer vaak te onpas, vaak met de term psychedelic gestrooid. Nieuwe bands krijgen al gauw dit label omgehangen om snel met de hype mee te liften om daarna weer rap in de vergetelheid te geraken. Zo niet Hookworms.

Het uit Leeds afkomstige Hookworms is weer zo’n band die het predicaat psychedelica meer dan uitdraagt. Het baanbrekende debuut Pearl Mystic raakte per ongeluk de psychedelische zeitgeist. Desondanks heeft Hookworms echter niets te maken met bands als Tame Impala, Goat of Wooden Shjips, of andere bands die zich in de psychedelische wereld begeven. De sound is net een ietsje anders. Maar toch, de vergelijking is zeker te maken. Bedenk dan ook dat Hookworms ook op het psychlabfestival te Eindhoven stond en daar een meer dan goede indruk achterliet. En daar tevens liet blijken dat de honger naar meer psychedelica overduidelijk aanwezig was. Het vervolmaakte vervolgalbum The Hum, mag dan ook zeer geslaagd worden genoemd.

The Hum opent direct met het krijsende en vastgrijpende The Impasse, compleet met psychedelische en een krautrockachtige repetitieve drums en een bombastische sound die je bij direct vastgrijpt. Met The Hum laat Hookworms een gestructureerd en zeer verfijnd spervuur van noise met verhulde melodieën horen. The Hum bevat negen tracks inclusief drie vreemde instrumentale intervallen, genaamd iv, v en vi. Of zijn dit bewuste rustpunten in het psychegeweld? Rustpunten in de vorm van een minimale drone.

The Hum is een album dat je meeneemt op een beladen reis naar de diepten van de psychedelica, punk, noise rock en shoegaze. Een reis die na 35 minuten abrupt ophoudt en je naar meer doet verlangen.

Tracklist

 1. The Impasse
 2. On Leaving
 3. iv
 4. Radio Tokyo
 5. Beginners
 6. v
 7. Off Screen
 8. vi
 9. Retreat


 1. The Impasse
 2. On Leaving
 3. iv
 4. Radio Tokyo
 5. Beginners
 6. v
 7. Off Screen
 8. vi
 9. Retreat