×

Recensie

Alternative

05 april 2018

Hinds

I Don't Run

Geschreven door: Frank Gesink

Uitgebracht door: Mom + Pop/Lucky Number

I Don't Run Hinds Alternative 3.5 Hinds – I Don’t Run Written in Music https://writteninmusic.com

In de video van New For You staat Hinds met een hoop vrienden in de avond te voetballen. Hoogstaand is het niet en er word volop gedronken op het veld, wat de clip een fijne, lamlendige uitstraling geeft. Het sfeertje past precies bij de band uit Madrid. Op hun debuutalbum klonk vooral 3 akoorden garage-pop met invloeden van surfmuziek en indie-pop, meerstemmig gezongen door de band. Een album dat een aantal erg fijne nummers had maar net wat teveel bestond uit wat klonk als onafgemaakte demos.

Door: gastschrijver Joost Pijnenburg

Op Leave Me Alone laat Hinds een gecontroleerder geluid horen dan op hun debuut plaat. De opener The Club laat dit al merken met een stampende, meer gestructureerde post-punk ritmesectie die heel het album aanhoudt. Weg zijn de liedjes die van ellende uit elkaar vallen en daarvoor in de plaatst zijn liedjes met een duidelijke kop en staart.

Een ding dat overanderd is gebleven: de productie. De zang klinkt nog steeds gruizig tegenover de wat scherpe mix van het bandgeluid en is nog steeds even zang-praterig als voorheen. Daarnaast gaan de teksten vooral,zoals ook op de eerste plaat, over lamme, vrije dagen en vrienden die geen tijd meer voor ze hebben. Ook de invloed van een druk tourschema is van grote invloed op het leven van de band en deze ervaringen worden uigebreid bezongen, meer dan ooit. Maar eigenlijk gaat Hinds het vooral om lamlendig plezier maken, wat weer duidelijk van dit album afstraalt.

Waar op het debuutalbum nogal gemakkelijk de beste nummers aan te wijzen zijn, op deze tweede worp zijn alle songs van hetzelfde niveau. Een ietwat laagdrempelig niveau, maar juist hierdoor is I Don’t Run een fijne, makkelijk wegluisterende plaat geworden. 1. The Club
 2. Soberland
 3. Linda
 4. New For You
 5. Echoing My Name
 6. Tester
 7. Finally Floating
 8. I Feel Cold But I Feel More
 9. To The Morning Light
 10. Rookie
 11. Ma Nuit