×

Recensie

13 november 2016

Henk & Melle

Piece Of The Pie

Geschreven door: Edwin Hofman

Piece Of The Pie Henk & Melle Alternative 3 Henk & Melle – Piece Of The Pie Written in Music https://writteninmusic.com

Henk Koorn en Melle de Boer, bekend van Hallo Venray en Smutfish, brachten in 2011 al eens een plaat uit. Nu, vijf jaar later, danken de heren alle crowdfunders die de totstandkoming van Piece Of The Pie, het tweede album van het duo, mogelijk maakten. Met een oplage van 300 en een heel boekwerk bij de cd is het in ieder geval een opvallende release.

Henk en Melle schreven elke maandag een liedje in een wegrestaurant om dat vervolgens op dinsdag in Henks eigen Sahara Studio op te nemen. Twee stemmen, 1 gitaar en 1 orgel, dat waren wel zo’n beetje de ingrediënten. 12 liedjes van gemiddeld een minuut of drie het eindresultaat.

Er is een liedje over o’Rourke, die werkt in een restaurant in Reno waar kippentaart de specialiteit is. Gelukkig zingen Henk en Melle in het Engels want chicken pie klinkt iets smakelijker. Er is een bijzonder liedje over een sekteleider die tot zichzelf zegt: ‘Being a guru is not the same as in the sixties’.

De liedjes op Piece Of The Pie zijn lekker rammelende folky miniatuurtjes die uiteenlopen van leuk en maf tot iets minder maf of zelfs indringend. Op Guru overheersen donkere Americana- en bottlenecksferen terwijl Liz Taylor een melancholieke ondertoon heeft. Stamp is een song over met je voeten op de grond stampen om je zin te krijgen. Het muzikale landschap: spannende, klein gehouden woestijnrock.

Ja, in diverse wegrestaurants, temidden van jus d’orangedrinkers en geuniformeerde koffiezetters, peinzend over ongelijke plakjes cake, al roerend in de cappuccino, hebben Henk en Melle de basis gelegd voor een fijn lo-fi werkstuk vol fantasieprikkelende indiefolk. Bij beluistering ontrolt zich een kleine Randstedelijke roadmovie… 1. o'Rourke
 2. Hot Cup
 3. Stamp
 4. Jim Diner
 5. The Waitress
 6. Underneath The Things You Say
 7. Sing
 8. Double Glass
 9. Tiny
 10. Pancake Face
 11. Guru
 12. Liz Taylor