×

Recensie

Pop

29 juli 2013

Hello April

Hello April

Geschreven door: Matteo Bennardis

Hello April Hello April Pop 3.5 Hello April – Hello April Written in Music https://writteninmusic.com

Hello April is ontstaan uit een samenwerking tussen Adriana Nova en Larry Burns en werd al vrij snel een succes. Met optredens op Stukafest, deBeschaving en Paradiso, was het een goede binnenkomer. Hello April is hun eerste EP en klinkt als een lente. Van grillig tot liefelijk, de stem van Adriana geeft het allemaal een goed geluid.

Fall geeft de luisteraar direct een gevoel van het einde van de lente. Met de zachte stem van Adriana en de opgewekte gitaar vormt het een vrolijke sound. Het klinkt als een simpel popliedje, maar het nummer zit erg sterk in elkaar en dat zorgt voor meer diepgang dan de meeste popnummers. Hoewel je bij een nummer met de titel Lazy Day, al snel denkt aan een Jack Johnson gevoel, is het bij Hello April heel anders: een ruig indie nummer, met knallende gitaren, keys en een verrassende stem van Adriana. De afwisseling is dit nummer van spreken, zingen en bijna rappen is iets onverwachts, maar past perfect in de setting van het nummer.

Win Some zorgt weer voor rust op het album. Een simpel popnummer, maar daardoor niet minder vermakelijk. Een song met een heartbreak gevoel en dat zorgt weer voor en totaal ander nummer dan de vorigen. Don’t Say No is ook een toegankelijk popnummer. Hoewel er wat onverwachte effecten in zitten, is het vrij simpel, maar goed om te luisteren. Als afsluiter heeft de band gekozen voor Big Boy. Een afsluiter met een thema dat nog niet behandeld is op het album: romantiek. Met een piano en een grote band tijdens het refrein, heeft het nummer het standaard romantische popgevoel.

Hello April is een goede eerste EP voor deze gelijknamige band. Als ze meer gaan experimenteren in hun indie gevoel, worden ze zeker een succes. De indie sound die ze hebben past namelijk veel beter bij de gehele band dan de romantische popnummers. Hoewel er soms wat saaie of verwachte momenten zijn, is het een prima album en het belooft veel goeds voor de toekomst.  1. Fall
  2. Lazy Day
  3. Win Some
  4. Don't Say No
  5. Big Boy