×

Recensie

World

25 maart 2013

Heidi Vogel

Turn Up The Quiet

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Far Out Recordings

Turn Up The Quiet Heidi Vogel World 4 Heidi Vogel – Turn Up The Quiet Written in Music https://writteninmusic.com

Er zijn maar weinig stemmen zo mooi als die van Heidi Vogel. Als zangeres van The Cinematic Orchestra maakte ze voor een groot publiek al veel indruk. Met haar eerste, echte, solo album Turn Up The Quiet des te meer.

Turn Up The Quiet is een geweldig sfeervol, volledig op bossanova lijst geschoold, album geworden waarop verrassende interpretaties van Braziliaanse klassiekers van Tom Jobim, João Donato en Vinicius De Moraes te horen zijn. Een knappe versie van Black Narcissus van Joe Henderson vervolmaakt de collectie songs. Vogel wordt op het album begeleid door de geweldige gitarist Josue Ferreira en gastmuzikanten zijn onder meer zanger Cleveland Watkiss, pianist Austin Peralta (een zeer goede vriend die op de veel te jonge leeftijd van 22 plotseling overleed) en Ivo Neame. De instrumentatie is sober en staat absoluut in dienst van de soulvolle, wat hese, prachtstem van Vogel. Zij zingt elke song naar een volledig nieuwe dimensie.

Er zijn veel zangeressen die bossa classics zingen maar Vogel weet er echt iets volledig eigens van te maken. Haar stem draagt elke song en geeft de songs extra spanning mee. Met gitarist Ferreira heeft ze de ideale muzikant gevonden om mee samen te werken. Zijn spel is emotievol en energiek en sluit perfect op de stem van Vogel aan. Het is triest om te weten dat de geweldige pianist Austin Peralta geen deel van de live performances van Vogel meer kan uitmaken. Zijn spel is subtiel en rijk in klankkleur. De combinatie Vogel, Ferreira en Peralta maakt Turn Up The Quiet een van die hedendaagse bossa nova albums die meer dan de moeite waard zijn.

Het album bevat als bonus een aantal zeer geslaagde remixen van The Cinematic Orchestra, IG Culture en Emanative.

* Turn Up the Quiet is de nieuwe versie van het album Lagrimas De Um Passaro – Tears Of A Bird, wat in 2011 via het kleine Fly Like A Bird reeds in eigen beheer uitkwam en moeilijk verkrijgbaar was. 1. Medo De Amar
 2. Copacabana
 3. Modinha
 4. Black Narcissus
 5. Inútil Paisagem
 6. Chelsea Bridge
 7. Love Dance
 8. Bonita
 9. The Frog
 10. Juazeiro
 11. Dindi
 12. Black Narcissus (The Cinematic Orchestra Remix)
 13. Black Narcissus (Emanative Remix)
 14. Turn Up The Quiet (IG Culture Remix)