×

Recensie

Roots

24 september 2020

Hat Check Girl

Kiss Me Quick

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Gallway Bay Music

Kiss Me Quick Hat Check Girl Roots 4 Hat Check Girl – Kiss Me Quick Written in Music https://writteninmusic.com

Vorig jaar was er met Bookish weerom voortreffelijk solowerk van Annie Gallup, de naar Maine verkaste muzikante vormt samen met Peter Gallway het duo Hat Check Girl. Gallway, die onlangs met Parker Gray, Luminous Darkness een opmerkelijk gelegenheidsproject met Harvey Jones, voorstelde, schaart zich nu opnieuw aan de zijde van zijn door de ziekte van Lyme getroffen vrouw. Sinds het echtpaar zich in 2010 als duo manifesteerde werden we zowat ieder jaar met nieuw werk verwend. Kiss Me Quick, het achtste werkstuk dat tussen de solo en andere activiteiten van het productieve koppel tot stand kwam pikt de muzikale draad terug op bij Cold Smoke.

In hun recent naar de benedenverdieping van hun huis in Rockland verkaste Gallway Bay Studio nemen Peter en Annie de integrale instrumentatie op zich. De vertrouwde combinatie van elegant jazzy elektrisch snaren- en toetsenwerk met folkachtige countryneske dobro en lapsteeltonen vormt de intimistische soundtrack bij de songs. Met het klimmen van de jaren verstrengelen de unisono en harmonische zang- en spoken word partijen zich in indringende persoonlijke duetten die onveranderlijk een melancholisch gevoel uitademen.

Die reflectieve mijmeringen over al dan niet ingrijpende gebeurtenissen worden meesterlijk  verwerkt in een dozijn muzikale snapshots. Moving West beschrijft de onthechting van het gekoesterde familieleven. Earl Had The Night Shift speelt zich af in Manhattan waar Gallway een garagist ontmoette.“His eyes’d get heavy but he’d never drift off, there were cars to move all night long”, een bijzonder accurate en desolate schets van het mistroostige arbeidersbestaan.

His house was dark but his songs where on the radio”, fluisteren Annie en Peter wat samenzweerderig in Best Kept Secret In Blue Hill. Een donkere song die scherp contrasteert met een haast triomfantelijk swingend New Old Life. He Loved Horses is een dromerige door western literatuur geïnspireerde ode aan het vrije, avontuurlijk leven in de weidse prairie, overlopend in het door Annie op subtiele snarenspinsels voorgedragen Memory.

De poëtische en geïnspireerde roadtrip naar het verleden wordt in schoonheid afgerond met Kiss Me Quick, een tedere, wederzijdse zeemzoete liefdesverklaring van een getalenteerde muzikanten koppel dat nog lang niet uitgezongen is. 1. Moving West
 2. Earl Had The Night Shift
 3. How Far Will You Go
 4. Second Monday Of The Week
 5. Best Kept secret In Blue Hill
 6. New Old Life
 7. One And The Same
 8. My Dream Last Night
 9. He Loved Horses
 10. Memory
 11. Everybody Dance And Spin
 12. Kiss Me Quick